Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Postdoktorer i rättsvetenskap

Juridiska institutionen

Ansök

senast

2021-04-19

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Juridiska institutionen har cirka 65 anställda och vår forskning omfattar många olika rättsområden. Forskningen bedrivs i såväl mindre projekt, inriktade mot mer avgränsade juridiska områden som större ämnesöverskridande projekt i samverkan med andra discipliner och lärosäten. Vi har en dynamisk forskningsmiljö som expanderar och vi söker nu ett antal postdoktorer i en satsning för att ytterligare utveckla forskningen på institutionen.

Arbetsuppgifter

Den sökande förväntas planera och utföra självständig forskning inom ett projekt som den sökande har definierat men förväntas även samarbeta med andra forskare vid institutionen och med forskare från andra discipliner.

Om anställningen

Anställningarna avser heltidsanställning under två år med tillträde den 1 juni 2021 eller enligt överenskommelse. I anställningen ingår 20 % undervisning och 80 % forskning. Placering för anställningen är vid Juridiska institutionen vid Umeå universitet.

Behörighetskrav och bedömningskriterier

Behörig att anställas som postdoktor är den som senast vid tillträdesdagen avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Till denna anställning ska sökande ha doktorsexamen i juridik eller motsvarande vetenskapliga kompetens som bedöms relevant i förhållande till den forskning som bedrivs på institutionen. Prioritet ges till sökande som har erhållit sin doktorsexamen inom tre år från sista ansökningsdatum. En sökande som erhållit sin doktorsexamen innan dess kan beaktas under speciella omständigheter. Speciella omständigheter inkluderar sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fack eller liknande.

Vi letar efter motiverade och ansvarsfulla kandidater som både vill utvecklas som enskild forskare och som vill bidra till forskningen på institutionen. Vid urval bland de sökande kommer särskild vikt att läggas vid dokumenterade forskningsfärdigheter och förmåga att utföra forskning självständigt såväl som i team.  Särskild vikt kommer också läggas vid det tänkta projektets vetenskapliga kvaliteter med beaktande av dess potentiella bidrag till vetenskapsområdet och institutionens forskningsmiljö samt projektets genomförbarhet.

Undervisning ingår som en del av anställningen och dokumenterad erfarenhet av undervisning på grundläggande och avancerad nivå samt universitetspedagogisk utbildning är därför meriterande. Eftersom den huvudsakliga delen av anställningen som postdoktor utgörs av egen forskning väger vetenskaplig kompetens tyngre än pedagogisk- och utbildningsmässig kompetens vid bedömningen av de sökandes kvalifikationer.

Ansökan

Ansökan ska bestå av:

 • En kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer, dina vetenskapliga intressen och dina motiv för att söka anställningen (max två sidor)
 • En forskningsplan som beskriver den forskning som den sökande vill bedriva inom ramen för anställningen (max fem sidor)
 • CV/meritförteckning
 • Publikationslista
 • Kopior av relevanta examensbevis
 • Kopior av relevanta publikationer
 • Betygsutdrag från högskolestudier
 • Andra dokument som du vill åberopa


Information

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av professor Johan Lindholm, 090 786 56 03 johan.lindholm@umu.se eller av prefekt Ulf Vannebäck, 090 786 93 82  ulf.vanneback@umu.se

För mer information om Juridiska institutionen, besök vår hemsida, här.

Du ansöker via e-rekryteringssystemet Varbi (https://umu.varbi.com/) och ansökan ska vara inkommen senast den 19 april 2021.

Välkommen med din ansökan!



 



Tillträde

Tillträde den 1 juni 2021 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Ulf Vannebäck

090 786 93 82

Johan Lindholm

090-786 56 03

Diarienummer

AN 2.2.1-339-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.