Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Professor i psykologi med inriktning mot klinisk psykologi

Institutionen för psykologi

senast

2020-08-17

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

En tillsvidareanställning som professor i psykologi med inriktning mot klinisk psykologi. Med klinisk psykologi avses områden såsom uppkomst, utveckling, diagnostik, bedömning samt behandling och prevention av kliniska tillstånd. Med kliniska tillstånd menas i första hand mentala besvär, problem, beteendestörningar, funktionsnedsättning eller avvikelser som starkt påverkar vardagen negativt.

Arbetsuppgifter
Vid institutionen bedrivs flera utbildningar med stark klinisk betoning och en professor förväntas upprätthålla bred och högkvalitativ forskning inom det aktuella området. En professor förväntas medverka i arbetet med att skapa goda ekonomiska resurser för den kliniska forskningen vid institutionen tillsammans med våra yngre forskare. I anställningen ingår också att, tillsammans med lärargruppen inom profilområdet klinisk psykologi bedriva kurs- och programutveckling, undervisning och handledning på grundläggande, avancerad och forskarutbildningsnivå. Utöver detta vill vi att professorn bidrar till att vidga kontaktytan mellan undervisning och forskning, t.ex. genom att tillsammans med den kliniska profilgruppen utveckla arbetet vid vår psykologmottagning mot nya verksamheter med kliniska inslag. Den sökande skall vara beredd att vid behov kunna ta på sig administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter.

Behörighet
För behörighet till anställningen krävs enligt 4 kap. 3 § högskoleförordningen vetenskaplig och pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder
Den sökande bör ha en utpräglad förmåga till samarbete, utpräglade akademiska ledaregenskaper och stor förmåga att bidra till en god forskningsmiljö.

Särskild vikt fästs vid den vetenskapliga skickligheten och ledarförmågan inom området klinisk psykologi. Stor vikt fästs vid pedagogisk skicklighet och förmåga att driva utvecklingsarbete. Meriterande är egen erfarenhet av kliniskt behandlingsarbete samt ett etablerat och omfattande kontaktnät inom området. Stor vikt kommer även att fästas vid personlig lämplighet.

I rekryteringsprocessen kommer provföreläsningar, intervjuer och referenstagning att genomföras.

Svenskspråkighet är en fördel men inte ett krav vid tillsättningen.

Ansökan
Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar för ansökan och anvisningar för sakkunnigbedömning hittar du här.

Behörighets- och bedömningsgrunder återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet, här.

Närmare upplysningar om anställningarnas innehåll lämnas av prefekt Annika Nordlund, 090-786 78 30, annika.nordlund@umu.se, eller biträdande prefekt Anna-Sara Claeson, 090-786 60 88 anna-sara.claeson@umu.se.

Enligt överenskommelse

Annika Nordlund, annika.nordlund@umu.se

+46 90-786 78 30

Anna-Sara Claeson, anna-sara.claeson@umu.se

+46 90-786 60 88

Diarienummer

AN 2.2.1-561-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

ST

SEKO

Saco-S

senast

2020-08-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.