Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Projektadministratör för biobank och databas

Institutionen för klinisk vetenskap

senast

2021-04-20

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning
Vid institutionen för klinisk vetenskap, neurovetenskaper, finns en provsamling (blodprov, ryggmärgsvätska, hudbiopsier) från främst forskningspatienter, men även deras anhöriga och friska försökspersoner, som medverkar i olika forskningsprojekt. Även prov från patienter/forskningspersoner från andra länder ingår i samlingen. I vår biobank finns ”bankfack” för olika diagnoser t ex MS, ALS, Parkinson och hydrocefalus. Forskningsprojekt på de insamlade proverna bedrivs löpande av forskare som är verksamma vid institutionen och biobanken administreras i mjukvaran Filemaker.
Vi söker nu en ny medarbetare som i första hand ska administrera biobanken och databaser. Tillträde 2021-06-18 eller enligt överenskommelse. Anställningen pågår till 2021-12-31 med omfattningen 100% av en heltid.

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga arbetsuppgiften består av Neurocentrums biobank, som består av insamlade patientprover av blod och likvor. Du kommer även att ansvara för blodprovstagning och registrering i biobanken av nya forskningsprover. Arbetet består också att ge service till forskare, t ex att ta fram redan insamlade prov för analys. I arbetsuppgifterna ingår även att hjälpa till inom olika forskningsprojekt, vilket innefattar bl. a. att utföra enklare fysiska tester, frågeformulär, blodprovstagning samt omhändertagande och utplockning och alikvotering av prover. Att bedriva egen forskning ingår inte i arbetsuppgifterna.

Du som söker har en magisterexamen i idrottsmedicin eller för anställningen
relevant inriktning . Du som söker ska också ska ha erfarenhet av arbete i Neurocentrums biobank eller motsvarande arbete. Arbetet kräver goda datakunskaper och erfarenhet av Filemaker. Du som söker ska ha kunskap om Biobankslagen, Etikprövningslagen, sekretesslagstiftning, GCP, och GDPR. Arbetet kräver även kunskap om blodprovstagning, provhantering, pipettering och centrifugering.

Du ska ha god samarbetsförmåga, kreativitet, flexibilitet och en förmåga att kunna arbeta självständigt. Arbetet kräver också att du är noggrann, ansvarskännande, metodisk samt serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas
på personlig lämplighet.

Intresse för forskning, samt erfarenhet av arbete med fysiologiska tester på försökspersoner och statistiska analyser, samt erfarenhet av inköp samt överse lågtempfrysar är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

2021-06-18

Jan Malm, professor

jan.malm@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-455-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-04-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.