Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi söker en projektassistent för en tidsbegränsad anställning på 4 månader avseende heltid med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Beskrivning av projekt och arbetsuppgifter

Kroniska infektioner är välkända kliniska problem som bidrar till utvecklingen av antibiotikaresistens. Befintliga antibiotika har ett begränsat antal vägar att verka på i bakterier och att utöka uppsättningen av bakteriella faktorer som kan attackeras är ett akut behov. Detta projekt syftar till att identifiera bakteriella faktorer som kan utgöra som mål för nya antimikrobiella terapier. Detta genom att avslöja mekanismer och/eller faktorer som krävs för bakteriens förmåga att upprätthålla infektion hos människor. Det aktuella projektet kommer att utföras inom ett pågående forskningsprogram finansierat av Vetenskapsrådet om hur man kan bekämpa mänskliga bakterieinfektioner genom att undersöka bakteriella transkriptomprofiler av infekterade mänskliga prover i kombination med PATHOgenex (www.pathogenex.org) dataset och användning av bioberäkningsanalyser. I arbetsuppgifterna ingår att utforma och utföra experiment samt skriva rapporter under överinseende av gruppledaren.

Som projektassistent kommer Du under handledning att:

• 1) Identifiera bakteriella patogener i de infekterade mänskliga proverna

• 2) Identifiera de metaboliska vägar som är aktiva hos bakterien under infektion

Som projektassistent kommer du att hantera infekterade prover för RNA-extraktion och använda mikrobiologiska, biokemiska och molekylärbiologiska tekniker inklusive NGS-biblioteksberedning och bioinformatiska analyser samt dokumentera och presentera resultaten.

Projektet är en pilotstudie (4 månader) som syftar till att undersöka om det finns potential för mer utförlig studie för ansökan om forskningsanslag för finansiering av ett doktorandprojekt.

Kvalifikationer

Du ska ha en universitetsexamen motsvarande en europeisk magisterexamen (240hp) i molekylärbiologi (eller motsvarande forskningsområde) vid tidpunkten för rekryteringen. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av mikrobiologiska och molekylärbiologiska tekniker, RNA-extraktioner från olika källor samt Bioinformatik på NGS data. Erfarenhet av maskininlärningsalgoritmer på NGS data är en fördel.  Vi söker en person som är entusiastisk och intresserad av infektionsbiologi och bioinformatik. Du behöver kunna kommunicera och skriva flytande engelska.

Vi söker en mycket motiverad person som har förmåga att jobba produktivt i ett team. Du skall ha excellent förmåga att kunna kommunicera med mer seniora forskare och granskare.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 8nde augusti 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska (företrädesvis) eller svenska:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för en till tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Kemal Avicans lab är del av Umeå Centre for Microbial Research (UCMR, www.ucmr.umu.se), en interdisciplinär forskningsmiljö med mer än 50 forskargrupper som utför grundforskning av i högsta klass och driver utveckling av nya teknologier i mikrobiologi och infektionsbiologi och Icelab (www.icelab.se), en interdisciplinär hub som aktivt främjar olika evenemang och aktiviteter där forskare från olika discipliner möts för att identifiera och diskutera samband.

Mer information om oss finner du på: www.molbiol.umu.se/.

Enligt överenskommelse

Kemal Avican

kemal.avican@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1126-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-08-08

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.