Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektassistent, 50%

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Ansök

senast

2019-10-02

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Abisko

Projektassistent, 50 %
Vi söker en projektassistent vid CIRC (Climate Impacts Research Centre) som ska arbeta inom olika växt- och markekologiska projekt. Anställningen avser 50 % och är tidsbegränsad till 12 månader. Placeringen är i Abisko, Kiruna kommun. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-10-02.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar mätningar av växt- och markmikrobers aktivitet och experimentella manipulationer av deras miljö, inklusive inmärkning med isotoper samt monitoring av olika miljövariabler. En viktig del av fältarbetet kommer att ske under arktiska vinterförhållanden. Du kommer att assistera i fält- och laboratorieexperiment (skötsel, fysiologiska mätningar, inkubationsexperiment) och hjälpa till med bearbetning av växt- och markprover (sortering, vägning, kemiska analyser, isotopanalyser), samt arbeta med datahantering. Du kommer även att assistera i säkerhet i fält (året runt) och laboratorium. I anställningen ingår även flerdagars fältprojekt, vilket innebär övernattning utomhus.

Kompetenskrav
Du har som lägst gymnasieexamen. Erfarenhet av fältarbete, företrädesvis i växt- och markekologi och under arktiska vinterförhållanden i arktiska miljöer är ett krav. Du har mycket goda kunskaper i engelska och har B-körkort samt körkort för snöskoter. Du är noggrann, självständig och har god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av grundläggande växt- och markprovtagningstekniker och analyser, isotopinmärknings- och analystekniker, samt intresse av att lära nya tekniker.

Ansökan
Ansökan skall innehålla en kort beskrivning av dig själv och varför du vill ha anställningen, CV, inklusive akademiska betyg, och dokumenterad erfarenhet och kunskap som stödjer din lämplighet för anställningen, samt kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Kontakt
Närmare upplysningar lämnas av Dr Ellen Dorrepaal, ellen.dorrepaal@umu.se

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 150 medarbetare. För mer information, se www.emg.umu.se.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Ellen Dorrepaal, universitetslektor

090-786 53 21

Diarienummer

AN 2.2.1-1307-19

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SEKO

090-786 52 96

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-10-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.