Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi söker en projektassistent för en tidsbegränsad anställning på 6 månader avseende heltid med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I det här projektet kommer vi testa om single-cell-data kan analyseras med nya sorters variationsautokodare. Projektet är en pilotstudie (6 månader) som syftar till att undersöka om det finns potential för mer utförlig studie för ansökan om forskningsanslag för finansiering av ett doktorand eller postdoktor projekt. Som projektassistent kommer Du under handledning att:

• Implementera och testa nya formuleringar av variationsautokodare.
  • Tillämpa nya formuleringarna på single-cell-data.
  • Dra slutsatser från modellen och bidra till skrivande av forskningsartiklar.

Som projektassistent kommer du att använda python, SCVI och andra single- cell-bibliotek, tillsammans med nyskriven kod skriven av assistenten, dokumentera och presentera resultaten

Kvalifikationer

Du ska ha studerat datavetenskap (240hp) eller motsvarande ämne vid tidpunkten för rekryteringen. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av variationsautokodare på single-celldata. Vi söker en person som är entusiastisk och intresserad av att tillämpa datalogi på biologiska
frågeställningar. Du behöver kunna kommunicera och skriva flytande engelska.
Vi söker en mycket motiverad person som har förmåga att jobba produktivt i ett team. Du skall ha excellent förmåga att kunna kommunicera med mer seniora forskare och granskare.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem senast 12 juli 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska eller svenska:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för en till tre referenspersoner.

För frågor om tjänsten kontakta Johan Henriksson, e-post: johan.henriksson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Johan Henrikssons lab är del av The Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS, www.mims.umu.se) och Umeå Centre for Microbial Research (UCMR, www.ucmr.umu.se), en interdisciplinär forskningsmiljö med mer än 50 forskargrupper som utför grundforskning av i högsta klass och driver utveckling av nya teknologier i mikrobiologi och infektionsbiologi.

Mer information om oss finner du på: www.mims.umu.se/groups/johan-henriksson.html och www.umu.se/molbiol

Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Johan Henriksson

johan.henriksson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1149-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-07-12

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.