Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektassistent 75%

Pedagogiska institutionen

Ansök

senast

2020-01-19

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 75%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Pedagogiska institutionen söker en projektassistent till två forskningsprojekt inom idrottsområdet.

Projekt 1: Likvärdiga villkor i Sveriges största folkrörelse- framgångsfaktorer för ökad inkludering inom idrottsområdet.
Idrotten består av flera segregerande praktiker men ska vara utformad för att inrymma och vara gynnsam för den mångfald av idrottsutövare som finns. Med kvalitativa och kvantitativa datainsamlingsmetoder undersöker projektet på individ-, organisations- och samhällsnivå möjligheter och barriärer för en förändring mot jämlika och jämställda villkor. Projektet bidrar med betydande kunskap om jämlikhet i levnadsvillkor och delaktighet i samhället i enlighet med FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Projekt 2: En fördjupningsstudie av elevenkäten genomförd på elever som läser specialidrott.
I projektet ska en fördjupning ske av den elevenkät som RF årligen låter genomföra bland elever som läser specialidrott vid landets riksidrottsgymnasier (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Syftet med projektet är att med utgångspunkt i bland annat elevenkäterna beskriva och analysera den nuvarande verksamheten ur elevernas perspektiv i syfte att förbättra den.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna i projekt 1 ingår att tillsammans med forskare i projektet samla in data genom kvantitativa och kvalitativa metoder, att sammanställa data och att bidra i analysen av dessa.

I arbetsuppgifterna i projekt 2 ingår att tillsammans med forskare sammanställa insamlad data och bidra i analyserna av denna.

Beroende på hur projekten utvecklas kan arbetsuppgifterna komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen i idrottspedagogik eller motsvarande.
Magisterexamen är meriterande. Vidare har du erfarenhet av att bearbeta och analysera enkätdata.

Du har god organisatorisk förmåga, är noggrann, kan hålla deadlines, är flexibel och kvalitetsinriktad med intresse för forskning. Du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar väl på både svenska och engelska, då projektgruppen även har engelsktalande medlemmar. Du har god datorvana och räds inte lära dig handskas med nya system. Du har god kännedom om den svenska idrottsrörelsens och ämnet specialidrotts organisation. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom idrottens område.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer därför att användas som urvalsinstrument.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till 12 månader och omfattar 75%. Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningen förutsätter att du har möjlighet att resa för att göra nödvändiga datainsamlingar.

Tillträde

2020-02-01 eller enligt ök

Kontaktperson

Simon Wolming

090-786 53 02

Lena Lejon

0907866696

Diarienummer

AN 2.2.1-2070-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.