Huvudmenyn dold.

Projektassistent inom forskning kring vektorburna sjukdomar

Avdelningen för hållbar hälsa

senast

2022-02-08

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, avdelning Hållbar Hälsa arbetar i ett projekt kring vektorburna sjukdomar för att förstå samband mellan populationer av myggor och framväxande myggburna sjukdomar beroende på miljöförändringar i syfte att förhindra framväxten av nya sjukdomar och smittspridning. Vi söker nu en projektassistent till vårt forskningsteam.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att ta fram och sammanställa information och data rörande viktiga sjukdomsspridande myggarter globalt; främst vad gäller deras respektive utbredning, deras typiska habitat och livsbetingelser. Du förväntas att under handledning av seniora forskare i gruppen ta en betydande roll i att presentera resultat av sammanställningen i fackgranskade vetenskapliga tidskrifter. Utöver detta förväntas du stödja arbetet i forskningsgruppen med utveckling av sjukdomsmodeller för vektorburna sjukdomar genom att göra litteratursammanställningar för parametrar som sedan används som ingångsvärden i modellerna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har Master- eller magisterexamen i bioinformatik, molekylärbiologi eller motsvarande.
Ett krav är också att du har dokumenterad erfarenhet från forskningsarbete med sjukdomsvektorer, vektorburna sjukdomar och vektorers geografiska utbredning och miljömässiga livsbetingelser; främst i tropiska och subtropiska delar av världen.
Du behöver också ha goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från arbete med att publicera vetenskapliga arbeten utifrån litteraturstudier eller fältarbete kring myggors förekomst och utbredning, att du har arbetat med artbestämning av sjukdomsbärande myggarter, samt är orienterad i de huvudsakliga taxonomiska grupperna av myggor vilka är kopplade till viktiga vektorburna sjukdomar.

Villkor

Visstidsanställning 18 månader

Diarienummer

AN 2.2.1-1793-21

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-02-08

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.