"False"

• Typ av anställning Särskild visstidsanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för odontologi består av ca 70 medarbetare och bedriver undervisning på tandhygienist-, tandläkar- och tandteknikerprogrammet samt bedriver odontologisk forskning. Här kan du läsa mer om institutionen för odontologi: https://www.umu.se/institutionen-for-odontologi/

Vi söker nu en projektassistent inom området infektionsbiologi. Anställningen är 100 % och 6 månader med start i oktober.

Om forskningsprojektet

Vår forskning är translationell och kombinerar grundläggande och klinisk forskning kring infektionsbiologi och värd-bakterieinteraktion för att skräddarsy tandvård till den enskildes behov. Vi kartlägger genetiska prediktorer för subtyper av karies och oral hälsa utifrån immunitet och mikrobiota, samt utvecklar ny diagnostik och prevention för karies och kroniska infektionssjukdomar. Projektet rymmer således molekylärbiologiska, translationella och kliniska projektdelar samt arbete i en tvärvetenskaplig miljö.

Arbetsuppgifter

Vi söker en projektassistent som kan arbeta med mikrobiell och human DNA-sekvensering på helgenom- och metagenomisk nivå samt arbeta med funktionsanalyser i form av receptor-adhesin interaktioner i form av bindingsanalyser i tvärvetenskapliga miljöer. Arbetet inkluderar storskaliga analyser och provhantering.

Kvalifikationer

Molekylärbiologisk utbildning, gärna i form av 5-årig civilingenjör utbildning i medicinsk bioteknik eftersom projektet kräver grundläggande utbildning i molekylärbiologiska tekniker samt kunskap om medicinska begrepp som infektionsbiologi. En stor fördel om sökanden kan dokumentera erfarenhet av helgenomiskt biblioteks- och sekvensarbete i tvärvetenskapliga miljöer med goda vitsord. Sökande bör också ha grundläggande utbildning i vetenskaplig analys och analysinstrument.

Sökande måste kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska både muntligt och skriftligt. Sökanden måste ha förutsättningar och intresse av att arbeta i tvärvetenskapliga miljöer och med olika typer av metoder. Mycket stor vikt kommer att läggas vid lämplighet.

Villkor

Anställningen är 100 % och 6 månader med start i oktober.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och relevanta betyg/intyg som styrker dina meriter. Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 12 oktober 2023.

Vid frågor är du välkommen att kontakta professor Nicklas Strömberg, 0733 544 395, 090-786 73 05, nicklas.stromberg@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-10-12

Diarienummer

AN 2.2.1-1504-23

Nicklas Strömberg

090-7867305

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.