Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektassistent

Institutionen för informatik

Ansök

senast

2018-03-29

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för informatik söker en projektassistent som inom ramen för forskningsprojektet ”Risker och möjligheter i plattformscentrerade ekosystem” kan arbeta med att kartlägga och etablera samarbete med myndigheter och aktörer inom transportindustrin samt arbeta med empiriska studier, dataanalys och artikelskrivande inom ramen för projektet. Anställningen är tidsbegränsad från 180501 - 181231.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär arbete inom forskningsprojektet ”Risker och möjligheter i plattformscentrerade ekosystem”. Projektet syftar till att (1) identifiera, kartlägga och beskriva framväxande sociotekniska strukturer i plattformcentrerade ekosystem, (2) förklara hur specifika strukturer resulterar i distinkta risk- och belöningskonfigurationer, och, diagnostisera effekterna av dessa på digitala ekosystems utveckling, samt (3) bekräfta och teoretisera rollen av risk- och belöningskonfigurationer i digitala ekosystems utvecklingsprocesser.

Din arbetsuppgifter kommer främst vara inriktade mot att kartlägga, samt etablera samarbete med, myndigheter och aktörer inom transportindustrin. Vidare innefattar arbetet empiriska studier av myndigheters arbete med digital tjänsteutveckling inom transportsektorn, analys av strategier, löpande rapportering, artikelskrivande, samt att leda arbetet med datainsamling och kvalitativ analys av data.

Arbetsuppgifterna innebär kontakt med företagsrepresentanter, anställda vid informatik och potentiella samarbetspartners. Övriga administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten kan förekomma.

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid fr.o.m 2018-05-01 eller enligt överenskommelse t.o.m. 2018-12-31 Lönen är månadslön och placering är vid Umeå universitet och institutionen för informatik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot informatik med inriktning mot systemvetenskap eller motsvarande. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete inom projekt i samarbete med offentliga myndigheter inom transportindustrin. Du har god förståelse och kunskap om etablerade kvalitativa metoder för insamling och analys av data inom forskningsfältet informationssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med digitala strategier inom offentliga myndigheter.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi vill att du ska vara utåtriktad och flexibel i ditt arbetssätt, ha lätt för att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt. Vi vill också att du är en person som tar fullt ansvar för de arbetsuppgifter du har att driva och genomföra. Arbetet kräver också att du har god förmåga att samarbeta med andra såväl inom som utanför Umeå universitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att främja en jämnare könsfördelning i projektet ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Institutionen för informatik
Institutionen för informatik består av ca 50 medarbetare. Ämnet informatik studerar interaktionen mellan människor och informationsteknik, för att förstå hur tekniken bäst kan användas men också för att förstå dess begränsningar. Vi utvecklar verktyg, metoder och teorier och utvärderar informationsteknik i relation till individer, organisationer och samhälle. Vår forskning genomförs till stora delar i samarbete med partners från näringsliv, forskningsinstitut och andra universitet och högskolor. Läs mer om institutionen för informatik här: www.informatik.umu.se

Ansökan
Ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi

Välkommen med din ansökan! 

Tillträde

180501

Kontaktperson

Cecilia Vallin

090-786 53 31

Katrin Jonsson

090-786 93 87

Diarienummer

AN 2.2.1-453-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-03-29