Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektassistent

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Ansök

senast

2019-11-28

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) söker en projektassistent som ska arbeta i en forskargrupp med inriktning mot restaureringsekologi i reglerade vattendrag. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till tre månader. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-11-28. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär insamling och analys av data om sträckor med reducerad vattenföring i vattendrag utbyggda för vattenkraftsproduktion i Sverige, samt referenssträckor i outbyggda vattendrag. Syftet är att samla in befintlig information om dessa sträckor med avseende på geografisk, geomorfologisk och biologisk information. Datasammanställningen tjänar som underlag för det vidare arbetet i projektet med att utarbeta en metodik för att bestämma vilka flöden och fysiska åtgärder längs vattendragssträckan som krävs för olika naturvärden.  

Kvalifikationer
Sökande ska ha lägst en masterexamen inom biologi, geovetenskap eller liknande relevant ämne. Vi söker en person med god samarbetsförmåga, som är strukturerad i sitt arbetssätt och även har förmåga att självständigt driva det egna arbetet framåt. Dokumenterad erfarenhet av arbete med geografiska informationssystem, databashantering, samt kännedom om olika organismgrupper och akvatiska ekosystem är krav. Vidare är god kunskap i svenska, både i tal och skrift ett krav, då arbetet kräver kontakt med svenska myndigheter och verksamhetsutövare.  Du behöver ha goda kunskaper i Excel samt god förmåga att kommunicera dina resultat i skrift. Erfarenhet av statistiska analyser är meriterande.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg. Ansökan, skriven på svenska, skall innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior på betyg och intyg
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner

Kontakt
Vid frågor rörande anställningen, vänligen kontakta Birgitta Malm Renöfält, birgitta.malm-renofalt@umu.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Birgitta Malm Renöfält, Förste forskningsassistent

090-786 78 98

Diarienummer

AN 2.2.1-1670-19

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.