Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Projektassistent

Patologi

Ansök

senast

2021-12-03

 • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
 • Omfattning 100 %
 • Ort Umeå

Projektassistent vid Institutionen för medicinsk biovetenskap


Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom utbildning på forskarnivå.

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en projektassistent med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till sex (6) månader. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se). Institutionen bedriver forskning och undervisning inom Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi och har c:a 90 anställda. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Projektet syftar till att förbättra förståelsen av den vanliga sjukdomen njurcancer för att på lång sikt komma fram till bättre diagnostiska och terapeutiska verktyg. Forskningens fokus är på detaljerade studier av hypoxi komponenter i TGF-beta systemet i relation till tumörcellers överlevnad, genetisk stabilitet, celldelning och invasiva potential med användning av både primära tumörer och i cellinjer, samt undersökningar av kliniska material.

Som projektassistent kommer du under handledning av en handledare och tillsammans med övriga medarbetare i forskargruppen bedriva forskning om prostatacancer och njurcancer. Följande arbetsuppgifter ingår:

 • Odla och göra funktionella experiment i olika cancer cell linjer och zebra fisk.
 • Rening av RNA och DNA från celler och vävnader.
 • Undersök genuttryck mha qRT-PCR och RNA-seq. Studier av proteinuttryck.
 • Bioinformatiska analyser av olika slag, t ex databaser, qRT-PCR och RNA-seq.
 • Support till gruppledaren med administrativa uppdrag

Kompetenskrav
Den sökande skall ha en masterexamen i biokemi. Det är meriterande att ha god kunskap i tumörbiologi samt erfarenhet av arbete med kliniska material med t ex extraktion av proteiner och mRNA, in situ proximity ligation assays, proteinanalyser, immunoblotting, confokal imaging, RT-PCR, immunoprecipitation, western blot och arbete med cell-linjer. Att ha erfarenhet och god kunskap i användandet av statistiska analyser i kliniska material för att undersöka faktorer med betydelse för prognos och överlevnad är också meriterande. Betydande kunskaper inom hypoxi och TGFbeta signalering är också värdefulla meriter liksom erfarenhet med experimentella modeller som humana cancer, cell-linjer och zebrafisk.

Övriga meriterande kvalifikationer
Den sökande bör ha förmåga att arbeta i ett team och samverka med andra på ett positivt sätt. Den sökande bör ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska, samt ha god organisationsförmåga.

Ansökningsförfarande
En komplett ansökan ska innehålla följande: 

 • Personligt brev som inkluderar ditt forskningsintresse, kvalifikationer samt motivering till ansökan (max 2 sidor).
 • Meritförteckning/Curriculum vitae (CV).
 • Dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, examensbevis samt eventuella övriga meriter som sökanden vill åberopa.
 • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan skall sändas in elektroniskt i word- eller pdf-format.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Maréne Landström, tel: +46 90 785 24 58, e-post: marene.landstrom@umu.se.

Ansökan, skriven på svenska eller engelska, skall göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2021-12-03.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Marene Landström

090-785 24 58

Diarienummer

AN 2.2-1-1767-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.