Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Projektassistent

Centrum för regionalvetenskap

Ansök

senast

2022-05-24

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 40%
  • Ort Umeå

Centrum för regionalvetenskap (CERUM) söker en projektassistent. Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (40%) med tillträde snarast och till och med 230531. Sista ansökan 220524. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Anställningen kommer utföras i det Fortefinansierade projektet ”Regioner i förändring” där syftet är att tillhandahålla systematisk kunskap om varför vissa regioner är mer sårbara för strukturella förändringar än andra. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att bistå med databearbetning och analys av individdata på regional nivå samt sammanställning av litteraturöversikter kring sociala nätverk och avancerad ekonometri. I arbetet ingår även att bistå i förberedandet av vetenskapliga manuskript. Andra administrativa arbetsuppgifter kan ingå. Arbetet utförs vid CERUM.  

Kompetenskrav 
Examen på avancerad nivå, vilket innebär kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom kulturgeografi, nationalekonomi eller närbesläktat ämne.

Övriga önskvärda kvalifikationer 
Då projektet drivs på engelska är det en nödvändighet att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska. Insikt i forskningsområdena ekonomisk geografi, regionalvetenskap och nätverksvetenskap är särskilt meriterande. Även dokumenterad erfarenhet av arbete med storskaliga rumsliga sociala nätverk och användning av avancerade ekonometriska metoder i samband med nätverksanalyser är särskilt meriterande. 

Kunskap om, och erfarenhet av att analysera stora mängder kvantitativa data med hjälp av skript i Stata, R eller Py thon är meriterande. I första hand kommer urvalsprocessen utgå från dokumenterad erfarenhet av avancerade samhällsvetenskapliga kvantitativa analyser. 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 

Ansökan 
Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem Varbi senast 220524. I rekryteringsprocessen kommer intervjuer och referenstagning tillämpas. 

Mer om oss 
CERUM
initierar och genomför forskning om regional utveckling, bedriver tvärvetenskapliga forskningsprojekt och sprider forskningens resultat till olika samhällsintressen. Genom lokaliseringen har CERUM en naturlig uppgift att analysera frågeställningar av särskilt intresse för norra Sverige och norra Europa. För mer information, se här

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Snarast

Kontaktperson

Rikard Eriksson, rikard.eriksson@umu.se

+46907867416

Diarienummer

AN 2.2.1-796-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-05-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.