Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50 %
  • Ort Umeå

Personalenheten söker en projektledare som ska utreda och vidareutveckla Umeå universitets karriärstödjande aktiviteter till undervisande och forskande personal. Vi söker dig med erfarenhet av projektledning och med stort intresse för karriärutvecklingsfrågor.

Om projektet:
Projektets syfte är att utreda och undersöka hur karriärstödet vid Umeå universitet kan utvecklas ytterligare och på vilket sätt det kan organiseras för att säkerställa att Umeå universitet erbjuder ett mer komplett och sammanhållet karriärstöd till forskande och undervisande personal på samtliga nivåer i karriären.

Uppdraget är tidsbegränsat till två år med en omfattning på 50%, tillträde snarast möjligt. Inom projektet finns möjlighet att rekrytera ett projektstöd till en omfattning av 20%.

Projektuppdrag:

• Utreda nuvarande karriärstöd och identifiera utvecklingsbehov i samverkan med förvaltning och fakulteter
  • Ge förslag på karriärutvecklingsinsatser för postdoktorer
  • Presentera ett förslag på hur ett mer sammanhållet karriärstöd kan organiseras och marknadsföras
  • Undersöka möjligheterna att erbjuda individuell karriärcoachning
  • Undersöka möjligheterna att etablera en modell för mentorskap

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är lektor/professor med erfarenhet av att leda projekt i en akademisk miljö. Du har ett stort intresse för och har kunskap om olika karriärstödjande aktiviteter för forskande/undervisande personal såväl inom som utanför akademin. Du har god kännedom om Umeå universitet, är förtrogen med behörighetskrav samt akademiska karriärvägar. Personliga egenskaper som vi värdesätter i rollen som projektledare är att du är nytänkande, utvecklingsinriktad och relationsskapande. Erfarenhet av att ha arbetat med någon typ av karriärstödjande insatser som t.ex. karriärsamtal är en merit.

Mer om oss:
Projektuppdraget är knutet till Personalenheten och området för kompetensförsörjning och ledarutveckling. Medarbetare inom området ansvarar för att stödja verksamheten inom kompetensförsörjning som till exempel kompetens- och karriärutveckling, stöd vid förändrings- och utvecklingsarbete, chefs- och ledarutveckling samt nationell och internationell rekrytering samt introduktion.

Närmare upplysningar:
För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med personalchef Lars Nordlander, lars.nordlander@umu.se alt. seniorkonsult Matts Björklund matts.bjorklund@umu.se.

Ansökan skickas in via rekryteringsverktyget Varbi senast den 5 november.

Välkommen med din ansökan!

Enligt överenskommelse

Lars Nordlander

Matts Björklund

Diarienummer

AN 2.2.1-1415-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-11-05

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.