Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektledare

Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Ansök

senast

2019-12-18

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation med  uppdrag att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet.

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 20 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning. Vi söker en projektledare på 100 % till Lärarhögskolans kansli. Tillträde den 15 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Umeå universitet har nationellt samordningsansvar för regeringsuppdraget Fler vägar in i läraryrket, inom vilket flera medarbetare på Lärarhögskolans kansli arbetar. 

Arbetet innebär huvudsakligen att samordna uppdraget nationellt och lokalt vid Umeå universitet, d.v.s. planering, genomförande och uppföljning av projektet. I arbetsuppgifterna ingår också arbete med kvalificerad vägledning av lärarutbildningsvägar, kommunikation, arbete i administrativa stödsystem samt att kommunicera med kursgivande institutioner, andra parter inom universitetet, med andra lärosäten samt med externa parter. Även handläggning av ansökningar till VAL (Vidareutbildning av lärare) ingår i arbetsuppgifterna.

Kompetenskrav
Vi söker dig med lämplig högskoleexamen inom samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har god vana i att arbeta med Officepaketet. Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet, självständighet, noggrannhet, samarbetsförmåga, servicekänsla och god förmåga till skriftlig och muntlig framställning. Du är analytisk, självgående, strukturerad och har förmåga till helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete med kvalificerad handläggning i en statlig organisation är ett krav, liksom erfarenhet av att leda projekt.

Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom universitet/högskola, erfarenhet av utvecklingsarbete, god kännedom om hur lärarutbildningarna är organiserade samt erfarenhet av arbete med utbildningsadministrativa system, exempelvis Ladok och Selma.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Boa Drammeh, Kanslichef

tel. 072-143 25 62, e-post boa.drammeh@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1862-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-12-18

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.