Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektsamordnare för medicinsk forskning i stora biobanker

Enheten för biobanksforskning

Ansök

senast

2020-11-11

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Enheten för biobanksforskning (EBF) är en enhet vid Medicinska fakulteten. EBFs uppgift är att stödja lokala, nationella och internationella forskare och forskargrupper i studier som utgår från de register- och provsamlingar som vi administrerar samt skapa förutsättningar för starka forskningsmiljöer. Vi arbetar bl.a. med de forskningsblodprov som samlats vid Västerbottens hälsoundersökning och MONICA-studien. Vi strävar efter att på ett professionellt sätt ge service vid planering och genomförande av olika biobanks- och registerprojekt och bidra till att de biologiska prover och registerdata som administreras via verksamheten tillvaratas och exploateras på ett bra sätt. Vi har cirka 10 anställda. Till enheten finns även forskare knutna som ger vetenskapligt stöd och vi samverkar med forskare, sjukvård och registerhållare lokalt, nationellt och internationellt.

Vi önskar nu anställa en projektsamordnare för medicinsk forskning i stora biobanker.

Anställningen är på heltid (eller enligt överenskommelse) och du kommer att arbeta i ett team med bl.a. statistiker och projektadministratörer.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att variera i karaktär och innehåll men i grunden handlar det om att fungera som ett stöd för biobanks- och registerforskning. Arbetet har stor bredd och utförs i nära samarbete med dina kollegor eftersom olika kunskap och erfarenhet är nödvändigt och där din roll kommer att formas av dig tillsammans med övriga medarbetare.

Du kommer att driva, planera och följa upp våra stödinsatser. Övergripande mål är att ge service och information till biobanks- och registerforskare kring de många olika komponenter som krävs för forskningen, t.ex. att ta fram underlag från olika register eller att tillse att intern dokumentation görs och att klarlägga vilka avtal och andra formella dokument som krävs. Detta innebär samarbete med forskare hela vägen från forskningsidé till publicering och lagring av resultat. Utöver kontakten med forskare kommer du även att ha kontakt med olika myndighetsföreträdare såsom registerhållare, universitetsjurister, etc.

Sammanfattningsvis kommer du att utföra och samordna administrativt arbete där det redan finns fastslagna processer, men även med sådant som behöver förbättras, t.ex. intern utveckling eller optimering av processer mellan EBF och andra myndigheter.

Visst dataarbete kan förekomma ifall sökande även har sådan kompetens, men det utgör inte primära arbetsuppgifter. EBFs dataarbete består av att sammanställa underlag genom matchning av olika blodprovs- och enkätdataregister, ge service till kliniska forskare rörande design av projekt – speciellt med avseende på epidemiologisk och statistisk metodik, harmonisera och leverera data mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom relevant område. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i forskningsnära verksamhet och med register, främst i epidemiologiska kohorter alternativt biomedicinsk forskning/medicinsk statistik.

Du ska även ha erfarenhet av administration och dokumentation, och det är viktigt att du är bekväm med både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För att kunna utföra de arbetsuppgifter som ingår ska du ha översiktliga kunskaper i, eller ha intresse av att lära dig, biobanks- och registerjuridik.

Eftersom arbetet innebär att du ska kunna hantera många pågående ärenden samtidigt krävs att du har förmåga att prioritera. Du ska även kunna arbeta självständigt samt vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. I ditt arbete kommer du att ha omfattande kontakter både inom och utom universitetet och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Meriterande

Vi ser helst att du har flera års erfarenhet inom relevanta områden. Du är gärna disputerad.

Det är även meriterande med kunskaper om biobanker och blodprovsanalyser. Dock kan sökande med erfarenhet från andra forskningsnära verksamheter komma i fråga.

Vi ser även att det är en fördel om du har erfarenhet av arbetsledning.

Villkor

Anställningen som projektsamordnare för medicinsk forskning i stora biobanker, vid enheten för biobanksforskning är på heltid och tillsvidare med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan skall innehålla en kort beskrivning av dig själv och varför du vill ha anställningen, CV, inklusive akademiska betyg, dokumenterad erfarenhet och kunskap som stödjer din lämplighet för anställningen, samt gärna kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av föreståndare Ingvar Bergdahl, ingvar.bergdahl@umu.se, 090-786 50 37 eller områdeschef Åsa Ågren, asa.agren@umu.se, 090-785 28 62.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Ingvar Bergdahl

090-786 50 37

Åsa Ågren

090-785 28 62

Diarienummer

AN 2.2.1-1238-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-11-11

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.