Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Projektsamordnare med inriktning mot meänkieli

Institutionen för språkstudier

senast

2021-04-16

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och didaktik inom engelska, finska, meänkieli, franska, italienska, lingvistik, svenska/nordiska språk, ryska, samiska, spanska och tyska. Institutionen har ca 120 anställda och är en mångspråkig, mångkulturell och kreativ arbetsplats. Läs mer på https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/

Vi söker nu en projektsamordnare med inriktning mot meänkieli i omfattningen 50% med tillträde snarast och anställning tom 2023-03-31.

Arbetsuppgifter
Som projektsamordnare med inriktning mot meänkieli kommer du att arbeta med det nationella uppdraget att ”bedriva utvecklingsarbete och utbildning på vetenskaplig grund, däribland med sikte på lärarutbildningar”. Inom ramen för detta uppdrag ska institutionen ”främja undervisning i och på minoritetsspråken meänkieli och samiska i förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och högskolan. I arbetet ska universitetet ta hänsyn till de särskilda behov och förutsättningar som språken har samt föra en dialog med företrädare för de nationella minoriteterna. Lärosätet ska samverka med berörda aktörer, bl.a. övriga lärosäten som har uppdrag när det gäller nationella minoritetsspråk, i Sverige och, när relevant, i andra länder som har erfarenhet av arbete med de aktuella språken”.

Som projektsamordnare kommer du bland annat arbeta med att:

• samordna och medverka i utvecklingsarbete inom detta nationella uppdrag med särskild inriktning mot meänkieli;
  • bistå lärare i meänkieli i arbetet med detta uppdrag;
  • bygga upp interna och externa nätverk samt i viss mån företräda Umeå universitet i dialog med de nationella minoriteterna, särskilt tornedalingar, med fokus på språkrevitalisering och språkutbildning;
  • skapa informationsmaterial till webbsidor;
  • i samråd med lärare svara för införskaffande av material som behövs för att bedriva utvecklingsarbete och utbildning i enlighet med uppdraget

Kompetenskrav
Du som söker till anställningen har högskoleutbildning inom relevant område samt hög kompetens i tal såväl som i skrift i meänkieli. Du har erfarenhet av arbete i undervisande verksamhet på högskolenivå, gärna inom meänkieli, och har erfarenhet av samordning och administrativt arbete. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är kommunikativ och har god förmåga att skapa, knyta och upprätthålla kontakter. Därutöver har du god samarbetsförmåga och arbetar självständigt. Du förhåller dig väl till olika tidsplaner och kan självständigt strukturera upp ditt arbete. Du har även god initiativförmåga.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har ett upparbetat nätverk inriktat på utbildningsfrågor i meänkieli samt språklig och kulturell revitalisering.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning i omfattningen 50 % med tillträde snarast och anställning tom 2023-03-31.

Stationeringsort är Umeå men resor för att företräda Umeå universitet förekommer.

Ansökan
Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV/meritförteckning, vidimerade kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktuppgifter till referenser. Ansökan ska vara inkommen senast 2021-04-09.

Vill du veta mer om tjänsten, vänligen kontakta Ingela Valfridsson, samordnare för lärarutbildning och minoritetsspråk, ingela.valfridsson@umu.se eller universitetsadjunkt Anders Emanuelsson, anders.emanuelsson@umu.se

snarast

Diarienummer

AN 2.2.1-426-21

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-04-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.