Projektsamordnare till Europeiska CBRNE-centret

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Nu söker vi en projektsamordnare för administration, uppföljning och rapportering av projekt. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2019.

Beskrivning
Europeiska CBRNE-centret initierar och koordinerar nationella och internationella EU-finansierade forsknings- och utvecklingsprojekt som syftar till att förbättra samhällets krisberedskap och hanteringen av CBRNE-händelser. För närvarande är vi involverade i fem europeiska och två svenska projekt. De flesta projekten handlar om utbildning, träning och övning av blåljuspersonal och framför allt om hur man skyddar aktörerna, befolkningen och samhället vid CBRNE-händelser.

Arbetsuppgifter

Som projektsamordnare arbetar du ofta tillsammans med och som stöd åt en projektledare. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis:

• projektadministration och rapportering till uppdragsgivaren
  • information och kommunikation av resultat och framskridande i projektet såväl internt inom projekt som externt till intressenter som företag, myndigheter och i vissa fall allmänheten
  • organisera möten och evenemang både inom projektet men även för utåtriktad informationsspridning
  • samordning av projektets olika aktiviteter och medverkande (arbetsplanering), kontinuerlig uppföljning av olika aktiviteters framskridande
  • omvärldsbevakning av utveckling inom säkerhetsområdet på nationell och internationell nivå
  • analys av resultat som underlag till fortsatt planering.

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Kompetenskrav
Vi söker dig med högskoleexamen på lägst magisternivå inom samhällsvetenskap eller humaniora med inriktning mot kris- och konflikthantering eller motsvarande. Du har en god förmåga och erfarenhet av att organisera eller leda arbete i projektform och av att samverka med olika människor. Uppgifterna ställer krav på förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har också en god förmåga och erfarenhet av att sammanställa och analysera uppnådda resultat som grund för fortsatt planering samt en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.
Vana vid att arbeta i Windows och Office (datorbaserat) krävs också. Erfarenhet av arbete med samhällssäkerhet, kris- och konflikthantering och arbete inom CBRNE-området är meriterande. Du är strukturerad i arbetet, kan ta egna initiativ och uppskattar att få styra ditt eget arbete samt tar ansvar för och ser till att dina arbetsuppgifter slutförs enligt planering.

Ansökan
Till ansökan bifogas ett personligt brev och CV/meritförteckning. Sista ansökningsdag är den 17 oktober 2019. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem.

Närmare upplysningar lämnas av Per-Erik Johansson, föreståndare för CBRNE-centret tfn: 070-649 6645 eller e-post: per-erik.johansson@umu.se.

Information om oss
Europeiska CBRNE-centret arbetar med kunskapsutveckling inom områdena säkerhet och sårbarhet med fokus på incidenter med kemiska (C), biologiska (B), radiologiska/nukleära (R/N) och explosiva (E) ämnen. Målet med verksamheten är att etablera CBRNE-forskningsmiljön i Umeå som ett ledande excellenscenter för CBRNE-forskning och utveckling i Europa. Centret är en centrumbildning knuten till den teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet. www.umu.se/europeiskacbrne-centret/.

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse

Per-Erik Johansson

Diarienummer

AN 2.2.1-1383-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-10-17

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.