Huvudmenyn dold.

• Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation med uppdrag att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet. Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 24 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning.

Vi söker en projektsamordnare till Lärarhögskolans kansli. Anställningen avser deltid på 50% och är en visstidsanställning på 12 månader. Tillträde den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse.

Lärarhögskolan vid Umeå universitet har fått ett regeringsuppdrag att under perioden 2020–2026 utveckla och bedriva arbetsintegrerad lärarutbildning. Uppdraget innebär att utveckla samarbetet regionalt för att möjliggöra arbete på en skola och att parallellt studera till lärare i förskola eller i grundskola. Hösten 2021 startade den första arbetsintegrerade lärarutbildningen, grundlärarprogrammet med inriktning årskurs 4–6. Utvecklingsarbetet leds av en projektledare vid Lärarhögskolans kansli i nära samverkan med berörda institutioner och medverkande skolhuvudmän.

Det finns flera övergripande syften med regeringsuppdraget. För det första ska utbildningen vara en studieform som kan ges i hela landet, den ska vidare locka fler till lärarutbildningarna och slutligen ge studenterna erfarenhet inför det kommande yrkeslivet och öka kvaliteten i utbildningarna genom att koppling mellan teori och praktik stärks. Satsningen kan också vara ett verktyg för att möjliggöra så kallad karriärväxling. Att utveckla arbetssätt och samordningsformer som ska ingå i en varaktig struktur för arbetsintegrerad lärarutbildning är också ett mål.

Arbetsuppgifter

Utvärderingen ska utifrån premisserna i regeringsuppdraget löpande ge synpunkter och råd till de som håller i genomförandet av uppdraget i en framåtsyftande ansats och därigenom ge möjlighet till löpande ändringar. Övergripande gäller alltså att kritiskt och konstruktivt i samtliga delar analysera hur arbetet med uppdraget fungerar inom Lärarhögskolan (kansliet och medverkande institutioner), samt hur samarbetet fungerar med skolhuvudmännen avseende planering, kommunikation, genomförande och resultat.

Uppdraget som projektsamordnare innebär bland annat att

• löpande dokumentera hur regeringsuppdraget fortskrider
  • i dialog med projektledare delta på olika aktiviteter och möten
  • samarbeta med projektledning, ge synpunkter och vara ett stöd och bollplank
  • löpande redovisa och rapportera resultat till projektledning
  • kommunicera iakttagelser, erfarenheter och kunskaper skriftligt och pedagogiskt så att andra intressenter, till exempel till skolhuvudmän och kursansvariga institutioner
  • vara omvärldsrelaterad och hålla sig uppdaterad om hur arbetsintegrerad lärarutbildning framskrider vid andra lärosäten
  • självständigt ansvara för att sammanställa uppföljningsrapporter och avslutande utvärdering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen inom humaniora eller samhällsvetenskap, god kännedom om högskolesektorns organisation, villkor och regelverk samt erfarenhet av utredning och uppföljning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående och självständig. I ditt arbete är du strukturerad, noggrann, flexibel och har förmåga till helhetssyn. Arbetet innebär många kontakter och kräver god servicekänsla och god samarbetsförmåga. Vidare ska du ha god förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av och kännedom om lärarutbildningar är meriterande.

Villkor

Anställningen avser deltid på 50% och är en visstidsanställning på 12 månader.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse.

Boa Drammeh, kanslichef

boa.drammeh@umu.se, 072-143 25 62

Katarina Markström, projektledare

katarina.markstrom@umu.se, 090-786 73 74

Diarienummer

AN 2.2.1-1716-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-12-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.