Hoppa direkt till innehållet
printicon

Projektsamordnare

Sociologiska institutionen

Ansök

senast

2018-03-07

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Sociologiska institutionen söker en projektsamordnare för arbete i samarbetsprojektet CORS. Anställningen är tillsvidare på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Comparative Research Centre Sweden (CORS) är ett samarbete mellan sex nationella forskningsinfrastrukturer (ESS, EVS, ISSP, LORE, SHAR, SNES) som fokuserar på att samla in surveydata i olika länder och tillhandahålla dessa till forskare och andra i och utanför Sverige. CORS är en nationell infrastruktur och stöds av Vetenskapsrådet och de tre partneruniversiteten (Umeå, Göteborg samt Mittuniversitetet).

Vi söker nu en person som ska samordna mellan de ingående projekten. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Hantering av verksamhetsplaner och årsberättelser
  • Övergripande arbete med ekonomisk planering och budget
  • Samordning av dokumentation mellan datamaterial
  • Användarstöd
  • Forskningskommunikation (media, forskare och sociala medier)
  • Arbete med data (stödfunktion, kodning)

Anställningen innebär möjligheter till egen påverkan på innehållet och inriktningen som syftar till att CORS kan öka antalet användare, underlätta användningen, förbättra dokumentation osv. Följaktligen ställer arbetet höga krav på eget ansvar och initiativförmåga.

Vi söker dig som har relevant samhällsvetenskaplig utbildning på masternivå. Forskarutbildning är meriterade. Arbetets innehåll kommer delvis anpassas beroende på utbildningsnivå.

Vidare är dokumenterade erfarenheter av kvantitativa data ett krav, t ex insamling, hantering, statistiska analyser, efterbearbetning.

Du kommer att arbeta nära till exempel forskare och forskningssamordnare, och din förmåga att samarbeta och arbeta i team är central. Du ska även ha en mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på engelska och svenska.

Vid bedömning kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev som motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2018-03-07.

Läs mer om sociologiska institutionen här: www.soc.umu.se 

Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Mikael Hjerm, professor

090-786 95 17

Sofia Wård, personalsamordnare

090-786 64 45

Diarienummer

AN 2.2.1-258-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-03-07