Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Säkerhetssamordnare, 100%

Lokalförsörjningsenheten

Ansök

senast

2021-11-29

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Beskrivning

Gillar du att arbeta med ständiga förbättringar och vill vara med och utveckla universitetets säkerhetsarbete? Då kan du vara vår nya samordnare inom säkerhet.

Tjänsten är helt ny inom organisationen och ska innehållsmässigt byggas upp i samarbete med kollegorna inom säkerhetsområdet. Anställningen är placerad på Lokalförsörjningsenheten där vi även arbetar med ombyggnationer, inredning, lokalplanering, miljö och hållbar utveckling samt fysisk arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

I arbetet som säkerhetsamordnare utvecklar och samordnar du universitetets arbete, rutiner och styrning inom säkerhet på myndighetsnivå. Du bidrar med råd och stöd till chefer och medarbetare i säkerhetsfrågor. Du upprättar processer, planer och myndighetsrutiner för att systematisera arbetet. Att genomföra säkerhetsanalyser och leverera årliga deklarationer samt deltagande i centrala myndigheters tillsynsbesök inom säkerhetsområdet är andra vanliga inslag. Du driver eller deltar i revidering av olika styr- och stöddokument för säkerhetsområdet. Att hantera och följa upp säkerhetsincidenter och fortlöpande hantera generella säkerhetsfrågor är en del av vardagen, Du kommer också att genomföra utbildningar till medarbetare och chefer för att höja medvetenheten om säkerhet i organisationen och våra gällande rutiner. Ett område som kommer att ägnas särskild uppmärksamhet under ditt inledande år är exportkontroll av produkter med dubbla användningsområden (PDA) samt säkerhetsskyddsarbete.

Du arbetar i nära dialog med enhetens säkerhetschef samt universitetets funktioner för informationssäkerhet, IT-säkerhet samt andra specialistfunktioner, dels för att ge verksamheten det stöd den behöver inom området och dels för att skapa ett brett engagemang och medvetande för säkerhetsfrågor inom hela universitetet. Du deltar i förekommande fall även i nationella nätverk. En naturlig del är att delta i enhetens planerings- och budgetarbete liksom i en del i universitets-gemensamma utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom t ex statsvetenskap med inriktning mot internationella relationer, kris- och konflikthantering, risk management alternativt yrkesutbildning som säkerhetsanalytiker eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor inom en myndighet och därmed kunskap om och erfarenhet av myndigheters krav och styrande förutsättningar
 • Dokumenterad erfarenhet inom ett eller ett flertal av områdena exportkontroll av produkter med dubbla användningsområden (PDA), säkerhetsskydd, informationssäkerhet, kris- och incidenthantering eller personsäkerhet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


Ditt sätt att arbeta karaktäriseras av öppenhet, engagemang, kommunikation och helhetsperspektiv. Du är självständig, drivande och tänker lösningsorienterat. Din entusiasm smittar och det i kombination med din trygghet i professionen gör att du blir trovärdig och kan driva våra frågor framgångsrikt. Du är prestigelös i ditt förhållningssätt och har lätt att bemöta människor. För att lyckas krävs också att du har en god social förmåga liksom har lätt för att skapa goda relationer och samarbeten, såväl internt som externt. Rollen som säkerhetssamordnare innebär också du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och olika förhållanden. På grupp och enhetsnivå bidrar du med positiv attityd och laganda, vi ställer upp för varandra och löser uppkomna situationer tillsammans.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att planera och genomföra analyser i säkerhetsmässigt komplicerade miljöer som t.ex. säkerhetsskyddsanalyser och risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Erfarenhet av att utbilda medarbetare, kollegor och chefer.
 • Erfarenhet av arbete på strategisk nivå med att ta fram och implementera stöd och styrdokument.
 • Erfarenhet från arbete med ledningssystem.

Övriga krav:

 • Svenskt medborgarskap är ett krav eftersom tjänsten är säkerhetsklassad.
 • Säkerhetsprövning inför anställning kommer att ske i enlighet med gällande säkerhetslagstiftning.
 • I rekryteringen kommer även stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper 

Villkor

Anställningen är en tillsvidare anställning med tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vid frågor gällande arbetsuppgifter kontakta Säkerhetschef Charles Cederqvist, 090-786 65 16, charles.cederqvist@umu.se. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, 090-786 70 30, tatja.anundsson@umu.se

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-29!

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson

Charles Cederqvist, Säkerhetschef

090- 786 65 16

Tatja Anundsson, HR specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-1556-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-11-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.