Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samordnare fysisk arbetsmiljö och brandskydd

Lokalförsörjningsenheten

Ansök

senast

2022-08-15

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Gillar du att arbeta med ständiga förbättringar och vill vara med och utveckla universitetets fysiska arbetsmiljö,- strålskydds, - och brandskyddsarbete? Då kan du vara vår nya samordnare inom fysisk arbetsmiljö. 

Anställningen är placerad på Lokalförsörjningsenheten där vi även arbetar med ombyggnationer, inredning och lokalplanering, miljö och hållbar utveckling, fysisk arbetsmiljö och säkerhet. Du arbetar nära enhetens specialister inom miljö/säkerhet och personalenhetens arbetsmiljösamordnare. 

Arbetsuppgifter

Som samordnare inom arbetsmiljö och brand har du ett övergripande samordningsansvar för områdena fysisk arbetsmiljö, laboratoriesäkerhet, brandskydd och strålskydd där du ansvarar för att systematisera, utveckla och följa upp arbetet i enlighet med gällande lagstiftning.

Dina arbetsuppgifter omfattar utveckling och revidering av styrdokument och stödverktyg samt att fungera som ett stöd till våra drygt 70 interna arbetsplatser. Du ansvarar för lagbevakning och är universitetets kontaktperson gentemot tillsynsmyndigheter och ser till att universitetet har de centrala tillstånd som erfordras. Du är chefernas stöd i ärenden som handlar om byggnadsrelaterad ohälsa. I tjänsten ingår utbildning av chefer, arbetsmiljöombud och nyanställda. Du sitter med i den centrala Arbetsmiljökommittén och medverkar i utvecklingen av universitetets systematiska arbetsmiljöarbete. 

Till din hjälp finns kemiexpert, biosäkerhetsexpert, strålskyddsexpert samt upphandlade konsulter inom brand.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självständig och drivande, tänker lösningsorienterat och har en god kommunikationsförmåga. Eftersom arbetet innebär samverkan krävs god samarbetsförmåga, att du är serviceinriktad och har en utåtriktad personlighet. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med ledningssystem, laboratorieverksamhet, brandfarlig vara och gaser.

Vi söker dig som är utbildad arbetsmiljöingenjör, arbetsmiljötekniker, miljökemist eller har annan likvärdig högskoleutbildning. Du har goda kunskaper i Officepaketet och talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av arbetsmiljöarbete i rådgivande ställning. Utbildningar inom området är en del av vardagen varför pedagogisk förmåga är en önskad egenskap. Då det ingår i dina uppgifter att upphandla ramavtal och konsulter samt medverka vid verksamhetens budgetarbete är även ekonomisk insikt meriterande.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Vid frågor gällande arbetsuppgifter kontakta fastighetschef Richard Olsson, 070-662 90 68, richard.olsson@umu.se. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-15!

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson

Richard Olsson, Fastighetschef

070-6629068

Diarienummer

AN 2.2.1-1091-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.