Hoppa direkt till innehållet
printicon

Senior rådgivare - North Sweden

Enheten för forskningsstöd och samverkan

Ansök

senast

2020-01-22

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Om North Sweden European Office

North Sweden European Office, Norrbottens, Västerbotten, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands gemensamma EU-kontor, söker en ny medarbetare till vårt kontor i Bryssel. Huvudsakligt arbetsområde är att bevaka EU:s så kallade sammanhållningspolitik och att inom detta breda arbetsfält agera för regionens intressen på EU-arenan i nära samverkan med aktörerna på hemmaplan såsom Regioner, Universitet och näringsliv.

Umeå universitet är anställande myndighet och organisatorisk placering vid universitetet är Enheten för forskningsstöd och samverkan, Förvaltningen. Anställningen är tidsbegränsad (URA-anställning enligt URA-avtalet).

Arbetsuppgifter

Arbetet inbegriper såväl policypåverkansarbete gentemot och i direkt dialog med viktiga aktörer i EU, som att samordna olika lokala och regionala aktörer för att i hemmaregionerna kunna genomföra EU:s policys med stöd av EU:s "programerbjudanden". Tjänsten är baserad i Bryssel, men innebär mycket resor till hemmaregionen och inom hela norra Sverige, Finland och Norge och Europa i sin helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning mot samhällsvetenskap och kommunikation.
 • Mycket god kunskap om EU:s sammanhållningspolitik med sina regionala fonder och program och är väl bevandrad i hur de omfamnas av norra Sveriges regioner och aktörer.
 • Erfarenhet från strategiskt arbete med och påverkan på EU:s regionalpolitik utifrån norra Sveriges behov av anpassade regionalpolitiska stöd.
 • Kunskap om regionalt politiskt arbete i internationella sammanhang och förankring av sådant arbete i samspel med såväl regionala, nationella som internationella nätverk.
 • Förmåga att formulera begriplig information om aktuella frågor och kunna analysera komplexa policyprocesser på svenska och engelska.
 • Förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
   

Meriterande

 • Utöver god kännedom om regionalpolitik och specifikt EU:s sammanhållningspolitik premieras insikter och kunskap om EU:s arktiska politik och norra Sveriges roll och engagemang i denna utifrån regionala utvecklingsperspektiv.
 • God egen kännedom av regionala plattformar för påverkan på EU inom specifikt sammanhållningspolitiken, särskilt för norra Sverige nätverk såsom Europaforum Norra Sverige, EFNS, och Northern Sparsely Populated Areas, NSPA.
 • Erfarenhet från medverkan i europeiska nätverk för påverkan och utbyte med EU och andra regioner i regionalpolitiska frågor såsom Conference for Peripher and Maritime Regions, CPMR, och Assembly for European Regions, AER.
 • Arbetat i politiskt styrda organisationer med att ta fram underlag och analyser samt beslutshandlingar och policydokument för politiska ställningstaganden, särskilt med EU-relaterade frågor av vikt för regional utveckling.
 • Erfarenhet från internationellt arbete såsom EU:s olika institutioner, regionkontor samt svenska företrädare gentemot EU i regionalpolitiska frågor.
 • Erfarenhet av att genomföra olika arrangemang och ta ansvar för allehanda dagliga göromål som krävs i en mindre organisation som North Sweden.
 • Erfarenhet av projektledning för olika processer inom policyutveckling/påverkan och därmed vana av att hålla i och samordna många olika parter och aktörer med visade resultat. 

Som person har du förmåga att självständigt organisera och prioritera ditt arbete. Vidare är du kommunikativ och har mycket god analytisk förmåga. Du har också en god förmåga att bygga relationer, såväl internt som med externa samarbetspartners.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

URA-anställning enligt URA-avtalet. Umeå universitet är anställande myndighet och organisatorisk placering vid universitetet är Enheten för forskningsstöd och samverkan, Förvaltningen.

Anställningen är tidsbegränsad på 100 % t.o.m. 2023-12-31, med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Din ansökan ska vara inkommen senast 2020-01-22.

Välkommen med din ansökan!

Närmare upplysningar lämnas av:

Mikael Janson, Director, North Sweden European Office, telefon: +46 (0)705 23 57 01 e-post: mikael.janson@northsweden.eu

Tillträde

Snarast möjligt enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-13-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-22

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.