Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Studentkoordinator

International Office

Ansök

senast

2021-04-15

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning
Internationalisering vid Umeå universitet bedrivs på många olika nivåer och omfattar både medarbetare och studenter. International Office arbetar med universitetsgemensamma frågor inom internationalisering. I vårt uppdrag ingår ansvar för universitetets deltagande i flertalet utbytesprogram, nätverk och andra samarbeten, att stödja mobilitet för studenter och medarbetare, studieavgiftsadministration, internationell studentrekrytering och internationell alumnverksamhet. Vi arbetar i nära samarbete med institutioner, fakulteter och andra enheter. Vi ansvarar för universitetsövergripande utbytesavtal och samordnar universitetets deltagande i flera utbytesprogram och nätverk. International Office är en självständig enhet inom universitetets förvaltning med 15 anställda. Vi kan erbjuda en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartners från hela världen. Anställningen som studentkoordinator är tidsbegränsad (ett år) och är en betald praktikplats under handledning, med placering vid Intern ational Office.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som studentkoordinator ingår i huvudsak att:

  • Administrera, koordinera och erbjuda ett fadderprogram, Buddy Programme, för internationella studenter, inklusive uppföljning och utvärdering av programmet och buddy-gruppernas verksamhet.
  • Lämna praktisk information till inkommande internationella studenter.
  • Svara på e-mail och förfrågningar.
  • Vara behjälplig vid terminsstarterna och under introduktionsveckan för internationella studenter samt anordna sociala aktiviteter under läsåret för inkommande internationella studenter.
  • Vara stöd till verksamheten inom International Office.

Vi söker dig som:

har studerat vid Umeå universitet minst ett år och har god organisationsförmåga. Du har tidigare varit delaktig i Umeå universitets Buddy Programme. Du har också goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och kan använda båda dessa språk som arbetsspråk. Dessutom har du goda datorkunskaper med vana av att arbeta med de vanligaste datorprogrammen (Officepaketet).

Du är strukturerad och självgående och ska även ha en förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Egen internationell erfarenhet är meriterande. Erfarenhet av självständigt arbete är önskvärt.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen omfattar en heltid och avser ett läsår från den 1 augusti 2021 till och med den 30 juni 2022. Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2021-04-15!

Tillträde

2021-08-01

Kontaktperson

Ingrid Svensson, enhetschef

090-786 56 35

Tatja Anundsson, HR specialist

090-786 70 30

Diarienummer

AN 2.2.1-410-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.