"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studieadministratör vid Konsthögskolan

Institutionen Konsthögskolan

Ansök

senast

2023-02-02

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Konsthögskolan tillhör den Humanistiska fakulteten och finns på Konstnärligt campus. Med 75 studenter, ett tiotal anställda och ett stort antal gästlärare är det en dynamisk och internationell miljö. Konsthögskolan har ett 3-årigt kandidatprogram (BFA) och ett 2-årigt mastersprogram (MFA). Internationella kontakter och utbyten är en viktig del av utbildningen. Varje sommar erbjuds två eller tre sommarkurser. Konstnärlig forskning har bedrivits vid institutionen i mer än ett decennium och är ett viktigt utvecklingsområde.

För mer information om vad vi gör, besök gärna institutionens hemsida
Konsthögskolan söker nu dig, erfarna och kompetenta studieadministratör, som vill bli en av oss. Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete med stor flexibilitet och omväxlande arbetsuppgifter. Som statligt anställd har du även många förmåner som du kan läsa mer om här Förmåner (umu.se). Anställningen är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter 
Som studieadministratör ger du stöd och service i studieadministrativa ärenden till studenter och undervisande personal. Du arbetar i hela processen från att kurser skapas till att studenten avslutat sina studier hos oss. Dina arbetsuppgifter är huvudsakligen att sköta den löpande studieadministrationen kopplad till utbildningsprogrammen i Fri konst med ca 75 studenter, fristående kurser och sommarkurser.

Arbetsuppgifterna består av administration av lokal antagning, registrering, resultatrapportering, utvärderingar, internationella utbyten samt andra uppgifter relaterade till program- och kursadministration.

Du arbetar också med institutionens arkiv samt ansvarar för och arbetar med institutionens hemsida. Utöver detta kan andra arbetsuppgifter beroende på verksamhetens behov tillkomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen på lägst gymnasienivå eller motsvarande samt några års erfarenhet av självständigt administrativt arbete och administrativa system.

Då arbetet innehåller många kontakter med lärare och studenter söker vi dig som är utåtriktad och med god servicekänsla samt att du har lätt för att samarbeta. Som person är du ansvarstagande, självgående, har god organisationsförmåga och ordningssinne. Du har förmåga att tidvis arbeta med högt tempo och tar gärna egna initiativ för att lösa problem.

Vidare ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
För denna anställning krävs god datorvana samt kunskap och vana med datorprogrammen i Officepaketet (främst Word och Excel).

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har högskoleutbildning, gärna med administrativ eller annan inriktning som är relevant för anställningen eller annan likvärdig utbildning. Även erfarenheter av liknande arbetsuppgifter såsom tex arbete med webbsidor och arbete i internationella miljöer räknas som en merit.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av de system som Umeå universitet använder för studieadministrativa ärenden och schemaläggning såsom Ladok, Selma, NyA, TimeEdit och Episerver.

Ansökan
Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi.

Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV/meritförteckning samt relevanta kopior av betyg och intyg.

Ansökan ska vara inkommen senast 2023-02-02.

Övrig information
Anställningen är tillsvidare på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Per Nilsson, per.nilsson1@umu.se, 070 254 13 42.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-02-02

Diarienummer

AN 2.2.1-19-23

Kontaktperson

Per Nilsson, prefekt

per.nilsson1@umu.se,0702541342

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.