Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studieadministratör

Sociologiska institutionen

Ansök

senast

2019-11-14

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en studieadministratör för arbete med utbildningsadministration. Anställningen är på heltid tillsvidare med start 2020-05-01  eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningen är placerad vid Sociologiska institutionen men delar av arbetet kan komma att utföras vid Institutionen för psykologi och Pedagogiska institutionen. Dessa institutioner har ett gemensamt administrativt samarbete och den anställde kommer att vara en del av ett spännande utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Som studieadministratör ger du stöd och service i studieadministrativa ärenden till studenter och lärare. Arbetsuppgifterna består framförallt av löpande studieadministration kopplat till utbildningsprogram och kurser, som till exempel registrering och resultatrapportering. Du kommer även att få arbeta med att ta fram statistik och genomföra analyser av till exempel genomströmning på kurser och program. Andra uppgifter kan förekomma, inom till exempel projektadministration. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Arbetet sker i nära samarbete med studierektor, lärare, studievägledare och övrig administrativ personal. Att medverka till utvecklingen av rutiner för en effektiv studieadministration med hög kvalitet är en viktig del av arbetet.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har lämplig högskoleexamen som är relevant för befattningen samt erfarenhet av administrativt arbete. För denna anställning krävs god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet samt att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med studieadministrativa arbetsuppgifter i en större organisation, gärna vid universitet eller högskola.

Vi söker en utåtriktad person som har lätt att för kommunicera och uppskattar att arbeta både tillsammans med andra och självständigt med eget ansvar. Du är ansvarstagande, har god organisationsförmåga och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Som person är du lyhörd, initiativrik och öppen för att ta dig an nya arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2019-11-14. Välkommen med din ansökan!

Om oss

Här kan du läsa mer om respektive institution:

Sociologiska institutionen www.soc.umu.se

Institutionen för psykologi www.psy.umu.se

Pedagogiska institutionen www.pedag.umu.se

Tillträde

2020-05-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Sofia Wård, HR-samordnare

090-7866445

Diarienummer

AN 2.2.1-1578-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-14

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.