Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studieadministratör

Institutionen för datavetenskap

Ansök

senast

2020-01-31

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Institutionen för datavetenskap behöver förstärka sin administrativa arbetsgrupp. Vi söker därför en studieadministratör på heltid. Som studieadministratör kommer du att ingå i en administrativ arbetsgrupp bestående av ekonomisamordnare, ekonomiadministratörer, HR-samordnare, HR-administratör, studieadministratörer och systemingenjörer. Sista ansökningsdag är 2020-01-31. Anställningen är tills vidare med önskat startdatum i februari 2020 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Arbetsuppgifter

I denna anställning förväntas du arbeta med studieadministration vid datavetenskap tillsammans med två andra studieadministratörer. Vi undervisar på 14 olika program och har stort inslag på 9 av dessa. Stödet är behovsstyrt vilket gör att arbetsuppgifterna har olika karaktär och kan komma att variera och förändras över tid. Vi söker därför en flexibel och mångsidig person som kan initiera och ansvara för såväl stora som små uppgifter och som kan arbeta självständigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Studieadministration främst inom grundutbildning i form av registreringar, tentamensadministration, resultatrapportering av betyg, införande av studieuppehåll och tillgodoräknanden samt viss uppföljning i våra universitetsadministrativa system.
 • Stöd till studenter och lärare/personal i allehanda studieadministrativa frågor som lokalbokningar, skriva ut intyg eller hantering av studenter med beviljat särskilt pedagogiskt stöd.
 • Arkivering och att sköta institutionens diarium.
  Hantering av lägenhetsbokningar mot Lars Färjares
 • Allmänna administrativa arbetsuppgifter som t ex kalla till och anteckna vid beslutsmöten, uppdatering av dokument och blanketter på lärplattform och intranät.

Vi erbjuder ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till egen kompetensutveckling. Att medverka till utvecklingen av processer och rutiner för en effektiv studieadministration med hög kvalitet är en viktig del av arbetet. I arbetet ingår att medverka till god arbetsmiljö genom att samverka med anställda vid enheten och anställda vid Umeå universitet, att upprätthålla och utveckla goda arbetsrutiner samt att bidra till planering och utveckling av verksamheten och den egna kompetensen.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning
 • Minst ett års erfarenhet av självständigt arbete med studieadministration
 • Mycket god datorvana och stor erfarenhet av att arbeta med datoriserade administrativa system
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För att trivas i rollen som studieadministratör måste du vara ansvarstagande och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla och flexibilitet. Du bör tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare i huset som med externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete inom en statlig myndighet, framförallt inom högskolesektorn. Kännedom om de arbetssätt och regler som styr det administrativa arbetet vid myndigheter och framförallt högskolor är önskvärt. Erfarenhet av något eller några av de administrativa system som används inom Umeå universitet är starkt meriterande och då framförallt de studieadministrativa systemen Ladok, Canvas, Selma, NyA och TimeEdit.

Institutionen värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna manliga sökande till befattningen.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla

 • Fullständig CV
 • Personligt brev
 • Kontaktuppgifter till minst tre referenspersoner.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2020-01-31. Diarienummer AN 2.2.1-2012-19.

Läs mer om Institutionen för datavetenskap på https://www.umu.se/institutionen-for-datavetenskap/  

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av
Lena Kallin Westin, biträdande prefekt, lena.kallin.westin@umu.se, 090-786 68 33,
Helena Hjelm, HR administratör, helena.hjelm@umu.se, 090-786 79 23.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! 

Tillträde

Februari 2020 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Helena Hjelm

090-786 79 23

Lena Kallin Westin

090-786 68 33

Diarienummer

AN 2.2.1-1966-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.