Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 9 april 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studiesamordnare vid Handelshögskolan, vikariat 1 år

USBE gemensam administration

Ansök

senast

2020-04-13

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning Heltid
  • Ort Umeå

Handelshögskolan söker en studiesamordnare för ett stimulerande arbete i en internationell miljö. Anställningen är ett vikariat på ett år. Välkommen med din ansökan senast 13 april 2020.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att arbeta som internationell koordinator med administration kring in- och utresande studenter vid Handelshögskolan. Du ska informera om utbytesstudier, hantera tillgodoräknanden från utbytesstudier, medverka i kommunikation med partneruniversitet och medverka i kommunikation inom Umeå universitet angående utlandsstudier. Du kommer också arbeta beredande med att förnya avtal och söka nya partneruniversitet samt fungera rådgivande till Handelshögskolans rektor i beslut om förfrågningar från andra universitet.

I rollen ingår även arbete med studievägledning vid några av Handelshögskolans utbildningsprogram. Det innebär att du ska informera, rekrytera, anta och vägleda studenter och presumtiva studenter. Därutöver ingår andra administrativa uppgifter samt arbete med tillgodoräknade och studieuppföljning.

Kompetenskrav
Du har en akademisk grundexamen med goda ämneskunskaper i ämnet företagsekonomi. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt, samt god datorvana. Det är viktigt att du har god förmåga att kommunicera med såväl större grupper som individuellt, samt att du kan arbeta både självständigt och samarbeta i grupp. Du är strukturerad, noggrann och mån om att ge god service.

Meriterande
Övriga önskvärda kvalifikationer är tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, t ex erfarenhet av internationaliseringsarbete vid universitetet. Det är också meriterande med erfarenhet av utlandsstudier/utlandsarbete, erfarenhet av att arbeta i något av de vanligt förekommande systemen som t ex Ladok, Cambro och NyA, samt goda kunskaper i ytterligare språk.

Övrigt
Ansökan görs via e-rekryteringssystemet och ska vara inkommen senast 2020-04-13. Bifoga personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, betyg och intyg som verifierar dina meriter samt kontaktuppgifter till minst två referenter.

Mer om Handelshögskolan

Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3000 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Handelshögskolans kansli har ca 20 anställda. Vi arbetar med stöd till våra studenter, lärare och forskare.

Handelshögskolan är AACSB-ackrediterad och hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: www.umu.se/handelshogskolan

Tillträde

2020-08-17

Kontaktperson

Klara Brorsson, HR-samordnare

090-786 76 59, klara.brorsson@umu.se

Sofia Lundberg, rektor

090-786 52 06, sofia.lundberg@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-434-20

Löneform

Individuell lönesättning

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-04-13

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.