Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studievägledare

Studentcentrum

Ansök

senast

2022-08-10

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av flertalet verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa, studievägledning och studentstöd. Här jobbar ca 45 personer. Välj oss du också.

Arbetsuppgifter
Du arbetar med att ge personlig studievägledning enskilt och i grupp samt via e-post och med hjälp av olika digitala hjälpmedel.  I arbetet ingår även samverkan med studentkårer, fakulteter och institutioner samt externa samarbetspartners som till exempel studie- och yrkesvägledare och andra vidareinformatörer. Därutöver ingår övriga administrativa uppgifter inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande utbildning. Du ska ha några års erfarenhet av arbete med studievägledning och vägledningssamtal, särskilt inom högre utbildning. Du har dessutom god kännedom om universitetets utbildningsstruktur och tillträdesregler och du har kunskap om och erfarenhet av arbete med att värdera såväl svenska som utländska meriter och betyg. Därutöver krävs kunskap om gymnasieskolan, Komvux och övriga delar av svenskt utbildningsväsende. Du skall ha god IT-kompetens för att kunna använda de digitala administrativa system som används i arbetet

Arbetet kräver en hög grad av självständighet, flexibilitet och en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. 

Som person är du lyhörd, utåtriktad, och visar ett stort engagemang för att hjälpa människor. Du är servicemedveten, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-10!

Tillträde

2022-10-01

Kontaktperson

Malin Larsson, områdeschef

090-7867108

Tatja Anundsson, HR specialist

090-7867030

Diarienummer

AN 2.2.1-1090-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-10

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.