"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Studievägledare till enheten för polisutbildning

Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet

Ansök

senast

2023-02-03

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet söker en studievägledare för arbete med studievägledning på Polisprogrammet. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med önskat startdatum 1 mars eller enligt överenskommelse.

Om arbetsplatsen

Vid Enheten för polisutbildning bedrivs polisutbildning på uppdrag av Polismyndigheten. Vi har ständig utveckling för ögonen i vårt arbete med att utbilda professionella poliser som agerar för ett tryggare samhälle, för utveckling av svensk polis och för ett livslångt eget lärande. Inom huvudområdet polisiärt arbete erbjuds även fristående kurser samt ett magisterprogram. Vi bedriver också vidareutbildning av poliser liksom annan extern utbildning, samt extern forskningsverksamhet. Enheten leds av en föreståndare och har idag 28 anställda. Enheten köper också lärartjänster från flera andra institutioner och från Polismyndigheten - totalt är ett åttiotal medarbetare involverade i verksamheten. 

Läs mer här: https://www.umu.se/enheten-for-polisutbildning

Nu söker vi en studievägledare för arbete med studievägledning vid polisutbildningen. Som studievägledare kommer du att ingå i en administrativ arbetsgrupp bestående av utbildningssamordnare, studieadministratörer, enhetsadministratör, ekonomisamordnare, HR-samordnare och IT-samordnare

Arbetsuppgifter
Tjänstens huvudsakliga innehåll är olika studievägledande uppgifter och programsamordning kopplat till Polisprogrammet. I detta ingår även rollen som primär kontaktperson för studieadministrativa frågor mot Grundutbildningssektionen på Polisens HR-avdelning. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Studievägledning Polisprogrammet, inkluderat antagningsfrågor, behörighetsfrågor, programupptakt, studentsamtal, uppföljning, hantering av studieavbrott och studieuppehåll.
 • Sekreterare i programråd och vid möten för samordningsansvariga lärare.
 • Administration av kursplaner och kurslitteratur inom Polisprogrammet.
 • Internationella studentutbyten.
 • Kontaktperson för studieadministrativa frågor mot Grundutbildningssektionen på Polisens HR-avdelning, samt mot Plikt- och prövningsverket.
 • Planering och samordning av polisstudenternas fältstudier och aspirantansvarigas besöksdagar.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha 

 • Studie- och yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av arbete med studievägledning inom universitet och högskola. 
 • Minst två års erfarenhet av självständigt arbete med studieadministration och studievägledning.
 • Erfarenhet av arbete med uppdragsutbildning.
 • Stor erfarenhet av att arbeta med datoriserade administrativa system. 
 • God förmåga att uttrycka sig väl, muntligt och skriftligt, på engelska och svenska.

Erfarenheter från arbete med polisutbildning bedöms som starkt meriterande.

För att trivas i rollen som studievägledare måste du vara ansvarstagande och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla och flexibilitet. Du tycker om att skapa goda relationer med såväl medarbetare som med studenter och externa parter, har ett intresse för mångfaldsfrågor och värnar om ett öppet arbetsklimat. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 3 februari.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Daniel Skog, föreståndare, 090-786 95 75 eller Tove Wedin, HR-samordnare, 090-786 75 36

Vi ser fram emot din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

1 mars eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-02-03

Diarienummer

AN 2.2.1-1-23

Kontaktperson

Daniel Skog

090-7869575

Tove Wedin

090-7867536

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.