Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studievägledare, vikariat 100 %

Pedagogiska institutionen

Ansök

senast

2019-11-14

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Pedagogiska institutionen har ett brett utbildningsutbud och medverkar i ett flertal program som t ex Speciallärar-, Specialpedagogprogrammet och Idrottsvetenskapliga programmet, Personalvetarprogrammet och Polisutbildningen. Vår externa utbildnings- och forskningsverksamhet expanderar och institutionen har för närvarande ett 80-tal anställda. Läs mer om oss här.

Nu söker vi en studievägledare till ett vikariat på heltid under 1,5 år. Om du är en utbildad studievägledare med intresse av att kommunicera med och förmedla information till olika målgrupper kan det här vara arbetet för dig.

Arbetsuppgifter
Som vikarierande studievägledare vid vår institution förväntas du främst arbeta med vägledning kring studiernas genomförande, studieuppehåll samt studieuppföljning inom program och kurser. I arbetsuppgifterna ingår även arbete med behörighetsfrågor som villkorsgranskning, bereda tillgodoräknande samt planera och genomföra informationsträffar och event för studenter.

I rollen ingår även studieadministrativa uppgifter på grund- och forskarutbildning så som registreringar, resultatrapportering och uppföljning i våra universitetsadministrativa system. Andra uppgifter som kan förekomma är redaktionellt arbete med och uppdateringar av webbtexter samt generellt administrativt stöd till institutionen. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid.

Arbetsuppgifterna genomförs i samverkan med övriga studievägledare internt och externt, samt med studierektorer, studieadministratörer och lärare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en Studie- och yrkesvägledarexamen. Erfarenhet av arbete med studievägledning samt kännedom om utbildningar på universitet och högskolenivå är ett krav. Arbetet kräver god kunskap om och förmåga att tillämpa gällande regelverk, samt förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen som studievägledare måste du vara ansvarstagande och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla och flexibilitet. Du bör tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare i huset som med studenter och externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av administrativ chef vid Beteendevetarhuset, Linda Johnson, linda.johnson@umu.se eller på telefon 090-786 5504.

Tillträde

Januari 2020 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Linda Johnson, administrativ chef

090-786 55 04

Diarienummer

AN 2.2.1-1576-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-14

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.