Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Systemadministratör vid Ekonomienheten

Ekonomienheten

Ansök

senast

2022-10-11

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning Heltid
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Beskrivning
Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, ekonomisystem samt upphandling och inköp. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Arbetsuppgifter
Vi är i ett spännande skede och arbetar målinriktat för att nå ökad avtalstrohet, en effektivare och kvalitetssäkrad inköps- och fakturahanteringsprocess samt förbättrade möjligheter för uppföljning och analys för hela myndigheten. Som systemadministratör får du möjlighet att medverka till processutveckling, nya arbetsmetoder, rutiner m.m. I arbetsuppgifterna ingår att  administrera och hjälpa universitetets användare i ekonomisystemet Raindance. Du arbetar dagligen nära vår e-handelssamordnare med att få vårt elektroniska flöde för beställningar att fungera i e-handelssystemet. Du ger också stöd och service inom myndigheten, håller utbildningar, uppdatera handböcker och utbildningsmaterial. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området ekonomi, system, upphandling eller motsvarande förvärvad kunskap. 

Förståelse för processen inom e-handel och förmåga att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna inom området. Viktiga personliga egenskaper som söks är; mål- och kvalitetsinriktad, kundorienterad, analytisk, noggrann och med god samarbetsförmåga. God förmåga till kommunikation både på svenska och engelska. 

Meriterande
Meriterande är någon form av systemadministration, arbete med e-handel och affärssystem. Gärna inom en organisation med stor inköpsvolym. 

Kännedom om statlig redovisning. Erfarenhet och fördjupad kunskap om ekonomisystemet Raindance eller annat större ekonomisystem är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Välkommen med din ansökan senast 11 oktober!


Faktaruta

Tillträde

2022-11-01 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-11

Diarienummer

AN 2.2.1-1381-22

Kontaktperson

Christina Adolfsson

+46907865178

Rosita Nilsson

090-7865469

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.