Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Systemadministratör

Ekonomienheten

Ansök

senast

2022-08-07

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, ekonomisystem samt upphandling och inköp. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Vi söker en systemadministratör. Du är organisatoriskt placerad vid Ekonomienheten. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Som systemadministratör hanterar du behörigheter för användare i ekonomisystemet Raindance. I detta ingår att lägga upp nya, ta bort befintliga, samt skapa cirkulationsmallar.  Du arbetar dagligen nära vår e-handelssamordnare med att få vårt elektroniska flöde för beställningar att fungera i e-handelssystemet. Tex genom att se till att fakturor matchar ordrar och cirkuleras korrekt eller att läsa in prislistor. Du ger också stöd och service inom myndigheten, håller utbildningar, uppdatera handböcker och utbildningsmaterial och medverkar till en god utveckling av processer, arbetsmetoder, rutiner m.m. Målet är ökad avtalstrohet, en effektivare och kvalitetssäkrad inköps- och fakturahanteringsprocess samt förbättrade möjligheter för uppföljning och analys för hela myndigheten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området ekonomi, system, upphandling eller motsvarande. 

Du bör ha praktisk erfarenhet av självständigt ekonomisystemarbete och arbete med e-handel och affärssystem inom en organisation med stor inköpsvolym. 

Förståelse för processen inom e-handel och förmåga att ta eget ansvar för arbetsuppgifterna inom området. Viktiga personliga egenskaper som söks är; mål- och kvalitetsinriktad, kundorienterad, drivande, analytisk, noggrann och med god samarbetsförmåga. God förmåga till kommunikation både på svenska och engelska. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Kännedom om statlig redovisning. Fördjupad kunskap om ekonomisystemet Raindance eller annat större ekonomisystem. Erfarenhet av systemarbete i ekonomisystemet Raindance är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2022-09-01 eller efter överenskommelse

Kontaktperson

Christina Adolfsson

+46907865178

Diarienummer

AN 2.2.1-1174-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-08-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.