Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

printicon

Systemutvecklare

Avdelningen Demografiska databasen

Ansök

senast

2021-04-30

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Haparanda eller Umeå

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) har till uppdrag att bygga, förvalta och tillgängliggöra demografiska och historiska databaser, bedriva forskning om demografi och åldrande samt verka för att banden mellan undervisning, forskning och infrastruktur stärks vid universitetet. Enheten har två sektioner, varav en arbetar med infrastruktur och databaser och den andra är inriktad på forskning. Verksamheten bedrivs på tre orter, Haparanda, Jörn och Umeå.
Besök gärna vår hemsida för ytterligare information: www.cedar.umu.se.

Vi söker en systemutvecklare till CEDARS:s infrastruktursektion. Du väljer själv om din placeringsort ska vara Haparanda eller Umeå. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker 2021-06-15 eller enligt överenskommelse.

Infrastruktursektionens kärnverksamhet är att bygga och tillgängliggöra befolkningsdatabaser för forskning, samt metodutveckling för att hantera de olika delarna av processen. Databaserna baseras på de svenska kyrkböcker som ända fram till 1990-talet utgjorde grunden för den svenska folkbokföringen. Som medarbetare blir kunskapen och förståelsen för dessa data med tiden en grundsten i ditt arbete. CEDAR har samarbeten både nationellt och internationellt och som systemutvecklare ges du möjlighet till erfarenhetsutbyte med liknande verksamheter inom Sverige och internationellt.

Som systemutvecklare kommer du arbeta i agila projekt tillsammans med våra erfarna systemutvecklare och utredare. Din huvudsakliga arbetsuppgift blir utveckling av program för datauttag och vidareförädla våra databaser. I förlängningen kan du även ingå i projekt som utvecklar webbapplikationer. De flesta applikationer har en koppling mot databaser byggda på IBM:s databashanterare DB2. Våra program skrivs främst i Java och i vår utvecklingsmiljö använder vi för det mesta IntelliJ IDEA, GitLab, Concordion, Maven, Gradle och JUnit. Vid webbutveckling använder vi Angular2+.

Inom CEDAR:s verksamhet är lagarbete och medskapande starka nyckelord. Vi söker därför dig som är en lagspelare, som naturligt söker hjälp från kollegor när det behövs och samtidigt delar med dig av dina erfarenheter och unika kunskaper. Du har en god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad, ansvarstagande och har en stark egen initiativförmåga. I våra projekt arbetar man med alla moment och därför är det väsentligt att du arbetar på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Du har också förmåga att nå resultat inom givna ramar och är bra på att arbeta självständigt. Du kan prioritera i ditt arbete, är flexibel och har en vilja att vidareutvecklas.  

Du har

  • högskoleutbildning inom datavetenskap eller motsvarande utbildning med adekvat inriktning mot systemutveckling
  • goda kunskaper i Javaprogrammering eller liknande objektorienterat programspråk
  • erfarenhet av testdriven utveckling
  • god förmåga att utarbeta skriftlig dokumentation, såväl på svenska som på engelska
  • egen vilja och drivkraft att utvecklas och arbeta med alla delar av utvecklingsprocessen
  • god förmåga att både arbeta självständigt och i grupp.

Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom systemutveckling eller erfarenhet av något av följande: agilt projektarbete, SQL och kommunikation med relationsdatabaser, DB2, IntelliJ IDEA, GitLab, Maven, Concordion, Gradle, JUnit, Angular2+, estimering av komplexitet på ärenden, user story mapping, kravhantering och/eller projektledning.Tillträde

2021-06-15 eller efter överenskommelse

Kontaktperson

Maria Larsson

090 7869326

Diarienummer

AN 2.2.1-483-21

Löneform

Individuell

Fackliga kontakter

ST

090-786 54 31

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

Ansök

senast

2021-04-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.