Huvudmenyn dold.

Universitetsadjunkt i arkitektur med inriktning mot designprocesser

Umeå School of Architecture

senast

2022-08-14

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Arkitekthögskolan utlyser nu en visstidsanställning som universitetsadjunkt i arkitektur med inriktning mot konceptuella designprocesser och metoder inom hållbar arkitektur och stadsbyggnad. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till en period av två år. Tillträde 1 september 2022, eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 14 augusti 2022.

Arkitekthögskolan

Arkitekthögskolan vid Umeå universitet (UMA) startade sin verksamhet 2009 och finns idag i vackra och ändamålsenliga lokaler på Konstnärligt Campus. Skolan har successivt byggts upp som ett internationellt laboratorium för experimentell arkitektur, där både undervisning och forskning bedrivs. Arkitekthögskolan har idag ca 290 studieplatser inom ett femårigt arkitektprogram och ett masterprogram. Ett trettiotal lärare och forskare finns för närvarande på skolan. Mer information finns på www.arch.umu.se

Konstnärligt campus är vackert beläget vid Umeälven och Arkitekthögskolan har Designhögskolan, Konsthögskolan, Bildmuseet och science centret Curiosum som närmaste grannar. Konstnärligt campus är en internationell ”hotspot” för utbildning och forskning där studenter och forskare möts och samarbetar inom det kreativa fältet.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter är undervisning i studiomiljö på kandidat- och masternivå inom Arkitektprogrammet. Huvuddelen av undervisningen består av individuell handledning med studenter där designprocess och metoder för utveckling av arkitektoniska projekt är i fokus.  I detta ingår allt från förberedelse till genomförande av undervisning, handledning, examination, presentationer och framtagande av undervisningsmaterial.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i arkitektur är den som har arkitektexamen, annan examen inom arkitektur på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Du har dokumenterad erfarenhet av undervisning, handledning och pedagogiskt utvecklingsarbete inom ämnesområdet arkitektur på universitetsnivå.

Du har god förmåga att genomföra utbildning på ett pedagogiskt genomtänkt sätt, samt förmåga att skapa och utveckla en stimulerande studiemiljö i samverkan med studenter och omgivande samhälle. Du har även god förmåga att självständigt planera, organisera och utveckla utbildningsverksamhet och att vägleda studenter, samt förmåga att skapa samarbete inom utbildning på samtliga nivåer, med professionsutövare samt med andra aktörer inom arkitekturområdet och samhället i övrigt.

Erfarenheter från professionell arkitekturpraktik med inriktning mot hållbart byggande och stadsutveckling är meriterande. Goda kunskaper i visuell kommunikation är ett krav.

Det krävs även att du har mycket god kompetens i att uttrycka dig i tal och skrift på engelska samt har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är självständig, flexibel och initiativtagande.

Erfarenhet av arbete med lärplattformar är meriterande.

Ansökan ska innehålla

1. Personligt brev som beskriver dig själv, dina kvalifikationer för den aktuella anställningen och skälen till att du söker denna anställning (max 2 sidor).
  2. Personlig vision för området arkitektur och hur den kan länkas till utbildningen (max 5 sidor).
  3. Pedagogisk portfölj om du har en sådan; annars en beskrivning av din pedagogiska grundsyn på lärande (finns beskriven på UPL:s hemsida, se https://www.umu.se/universitetspedagogik-och-
    larandestod/).
  4. CV med publikationslista
  5. Styrkta kopior av examensbevis
  6. Styrkta kopior av akademiska kursintyg och/eller betyg
  7. Portfolio
  8. Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner
  9. Övriga handlingar som vill åberopas

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast den 14  augusti 2022.

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Mikael Henningsson, tel: +46 90 7865798 e-post: mikael.henningsson@umu.se

2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Mikael Henningsson

Diarienummer

AN 2.2.1-1141-22

Löneform

månadslön

senast

2022-08-14

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.