Hoppa direkt till innehållet
printicon

Universitetsadjunkt i Måltids- och restaurangvetenskap

Restauranghögskolan vid Umeå universitet

Ansök

senast

2018-09-17

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Restauranghögskolan söker en universitetsadjunkt i Måltids- och restaurangvetenskap med tillträde 181101 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna för en universitetsadjunkt består av utveckling, planering, genomförande, utvärdering och rapportering av undervisning i kurser och program med särskilt fokus på Gastronomiprogrammets inriktning värdskap. Där ingår drycker och matsalshantverk som betydande områden. Undervisningen omfattas till stor del av praktiska moment men även handledning och teoretiska examinationer i form av PM och rapporter. Även samverkan ingår som en grundläggande del i läraruppgiften. Anställningen innefattar ett utvecklingsarbete inom programmets inriktning värdskap.

Behörighet
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har avlagt examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. För denna anställning krävs att befattningshavaren innehar universitetsexamen i ett för Restauranghögskolan relevant område.  

Bedömningsgrunder 
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen. 

Stor vikt kommer att läggas vid prövningen av de erfarenhetsbaserade kunskaper inom matsalshantverk som inkluderar bland annat dryckeskunskap och serveringserfarenhet samt gestaltning av måltidskontext i ett gastronomiskt sammanhang, exempelvis restaurang.

Stor vikt kommer även att läggas vid att den sökande har ett aktivt nätverk och god erfarenhet från matsalsarbete inom restaurangbranschen både nationellt och internationellt som anställd eller i eget företag samt dokumenterad yrkeserfarenhet. Även arbete med särskilda utvecklingsuppdrag är av stor vikt.

Visat intresse för vidareutbildning på avancerad nivå liksom forskarutbildning är meriterande. Förmåga att samverka med det omgivande samhället beaktas. Även erfarenhet från program- och kursutvecklingsarbete och pedagogisk erfarenhet är meriterande.

Som person ska den sökande vara serviceinriktad, kunna avläsa behov, ta egna initiativ och vara noggrann samt kunna arbeta självständigt. Personen ska också vara utåtriktad och ha god förmåga att samarbeta med andra individer och grupper såväl inom som utanför universitetet. Personen bör även obehindrat kunna tala och skriva på engelska.

Ansökan 
Du ansöker via det elektroniska rekryteringssystemet Varbi senast 180917. Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar här

Mer om oss
Restauranghögskolan erbjuder utbildning inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap genom det treåriga Gastronomiprogrammet med två inriktningar och ett flertal fristående kurser. Utbildningen är mångdisciplinär och samverkan sker kontinuerligt med aktörer nationellt och internationellt. Utbildning ges även på avancerad nivå och forskningsverksamhet inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap är under utveckling för att inom en snar framtid kunna bedriva forskarutbildning. Restauranghögskolan har sedan 2012 genomfört ett genomgripande utvecklings- och förnyelsearbete. För mer information, gå in på vår hemsida, här och på vår facebooksida. 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

181101 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Ute Walter, ute.walter@umu.se

090-786 71 91, 072-516 71 91

Björn Norén, bjorn.noren@umu.se

090-786 71 93, 070-388 71 93

Hanna Lövgren, hanna.lovgren@umu.se

090-786 57 51

Diarienummer

AN 2.2.1-959-18

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-09-17