Hoppa direkt till innehållet
printicon

Universitetsadjunkt i omvårdnad

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2019-10-18

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Örnsköldsvik

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa. Vi söker nu en universitetsadjunkt i omvårdnad till Kliniskt träningscenter vid Örnsköldsviks sjukhus. Sista ansökningsdag 2019-10-18.

Arbetsuppgifter

Anställningen som universitetsadjunkt omfattar praktisk och teoretisk undervisning och handledning i praktiska färdigheter inom utbildning på grund- och avancerad nivå. Undervisningen för denna anställning sker huvudsakligen inom de praktiska moment som ingår i sjuksköterkseutbildningarna vid Umeå universitet. Dessutom ingår i arbetsuppgifterna att vara delaktig i utveckling av nya kurser samt administrativa uppgifter. Undervisning kommer delvis att ske med distanspedagogik.

Stationeringsort är Örnsköldsvik, men undervisning på annan ort kan förekomma.

Behörighetskrav och bedömningsgrunder för anställning

Behörig att anställas som adjunkt i omvårdnad är legitimerad sjuksköterska som avlagt magisterexamen i omvårdnad eller har motsvarande kompetens. Den sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, samt visat pedagogisk skicklighet.

Kunskap och erfarenhet inom färdighetsträning och praktisk undervisning är meriterande.

Viktning av bedömningsgrunder

Vid tillsättningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet (3), vetenskaplig skicklighet (1). Därutöver skall gälla graden av administrativ skicklighet, skicklighet att leda och utveckla verksamhet, förmåga att samverka med det omgivande samhället samt att informera om forsknings- och utvecklingsarbete (1).

Beskrivning av bedömningsgrunderna

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till dokumenterad erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt handledning och examination. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid självständiga forskningsinsatser i omvårdnad, erhållna forskningsanslag samt nationella och internationella kontakter. Administrativ skicklighet kan visas genom skicklighet att leda och utveckla verksamhet och personal, erfarenhet av grundutbildningsplanering m.m. samt genom förmåga till samarbete.

Om anställningen

Anställningen är placerad vid institutionen för omvårdnad, Umeå universitet, men stationerad i Örnsköldsvik vid Kliniskt träningscenter, Örnsköldsvik sjukhus. Läs mer om vår verksamhet här: https://www.umu.se/institutionen-for-omvardnad/

Anställningen är tillsvidare och provanställning kan komma att tillämpas. 

Ansökan

Ansökan ska göras senast 2019-10-18 via vårt e-rekryteringssystem där efterfrågade dokument ska laddas upp. 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2020-01-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Britt-Marie Lindgren, prefekt

090-786 92 61

Diarienummer

AN 2.2.1-1298-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

SEKO

090-786 52 96

Ansök

senast

2019-10-18

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.