Universitetsadjunkt i språkdidaktik med inriktning mot samiska, särskilt nordsamiska

Institutionen för språkstudier

senast

2019-11-28

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och språkdidaktik inom svenska, engelska, finska, franska, italienska, lingvistik, meänkieli, ryska, samiska, spanska och tyska.

Vi söker nu en universitetsadjunkt i språkdidaktik med inriktning mot samiska, särskilt nordsamiska, på heltid och tillsvidare med tillträde 13 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Innehavaren av anställningen förväntas:

• i samarbete med lärarutbildare inom och utanför institutionen utveckla lärarutbildning och -fortbildning i samiska;
  • undervisa i nordsamiska vid institutionen;
  • bedriva utvecklingsarbete kring lärande och undervisning i och på samiska och sprida resultaten;
  • delta i utveckling av lokala, nationella och internationella nätverk med anknytning till ämnesområdet;
  • på olika sätt samverka med det omgivande samhället, i synnerhet skolan och relevanta intresseorganisationer.

Undervisningen kan vara såväl nät- som campusbaserad. I anställningen ingår 20 % kompetensutveckling.

Behörighet

Behörig att anställas är den som har examen på lägst magisternivå i samiska eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn för anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För anställningen krävs mycket god förmåga att kommunicera på nordsamiska i tal och skrift samt förmåga att undervisa på svenska eller norska samt nordsamiska.

Bedömningsgrunder

Bedömningsgrunder för urvalet är: erfarenhet av undervisning i och på nordsamiska på olika nivåer i utbildningssystemet, utveckling och genomförande av nätbaserad utbildning, förmågan att samverka med det omgivande samhället, exempelvis skolor och intresseorganisationer.

Avvägning mellan bedömningsgrunderna

Särskild vikt ska tillmätas erfarenhet av undervisning i och på nordsamiska på olika nivåer i utbildningssystemet samt utveckling och genomförande av nätbaserad utbildning.

Stor vikt ska tillmätas förmågan att samverka med det omgivande samhället, exempelvis skolor och intresseorganisationer.

Ansökan

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 28 november 2019.

Till ansökan bifogas:
Försättsblad
Personligt brev
Meritförteckning med bilagor
Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Tillträdesdatum: 13 januari 2020, eller enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsort är Umeå och hög närvaro vid institutionen är ett krav.

Mer information om Institutionen för språkstudier: https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/

Vi ser fram emot din ansökan!

2020-01-13 eller enligt överenskommelse

Daniel Andersson, prefekt

090 7865708, epost daniel.andersson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1550-19

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

ST

SEKO

senast

2019-11-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.