Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets Humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och språkdidaktik inom svenska, engelska, finska, franska, italienska, lingvistik, meänkieli, ryska, samiska, spanska och tyska.

Vi söker en universitetsadjunkt i svenska med didaktisk inriktning med omfattning 50% under perioden 2021-12-01 - 2022-07-31.

Beskrivning och arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning av kurser i svenska och ämnesdidaktik inom lärarutbildningen samt genomförande av VFU-besök. Förutom undervisning ingår även undervisningsrelaterad administration samt personal-, ämnes- och planeringsmöten. Egen kompetensutvecklingstid ingår motsvarande 20% av anställningen.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

För behörighet till aktuell anställning krävs lärarexamen samt yrkeserfarenhet från skolan motsvarande lägst två år på heltid.

Den anställda förväntas kunna undervisa på svenska.

Bedömningsgrunder
Bedömningsgrunder för urvalet är: erfarenhet av undervisning och VFU-besök i svenska inom lärarutbildning, erfarenhet av verksamheten i skolan, erfarenhet av utvecklingsarbete, organisatorisk och administrativ skicklighet, förmåga att leda och utveckla, samt förmåga att samverka med skolan.

Avvägning mellan bedömningsgrunder
Särskilt vikt ska tillmätas erfarenhet av undervisning och VFU-besök i svenska inom lärarutbildning.

Stor vikt ska tillmätas erfarenhet av verksamheten i skolan.

Organisatorisk och administrativ skicklighet, erfarenhet av utvecklingsarbete, förmåga att leda och utveckla, samt förmåga att samverka med skolan ska tillmätas vikt i bedömningen.

Ansökan ska innehålla följande dokument:

• försättsblad
  • personligt brev
  • meritförteckning med bilagor
  • relevanta betyg och intyg
  • kontaktuppgifter till två referenspersoner

Ansökan ska göras i universitetets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2021-10-28.

Se Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet https://www.umu.se/globalassets/fristaende-webbar/regelverk/personal-lika-villkor-och-arbetsmiljo/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1134-21.pdf

Tjänstgöringsort är Umeå och hög närvaro vid institutionen är ett krav.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Daniel Andersson.

Mer information om Institutionen för språkstudier: https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/

Vi ser fram emot din ansökan!

2021-12-01

Daniel Andersson, prefekt

090-786 57 08, epost daniel.andersson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1321-21

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-10-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.