Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Universitetsadjunkt inriktning akutsjukvård

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2021-11-30

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar praktisk och teoretisk undervisning och handledning i praktiska färdigheter inom akutsjukvård på grund och avancerad nivå. Undervisningen sker huvudsakligen inom institutionens program och kurser. Undervisning kan även förekomma på distans.

Stationeringsort är Umeå, men undervisning på annan ort kan förekomma.

Behörighetskrav och bedömningsgrunder för anställning

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i omvårdnad är legitimerad sjuksköterska som avlagt magisterexamen i omvårdnad eller har motsvarande kompetens samt utbildning alternativt erfarenhet av kliniskt arbete inom akut- och ambulanssjukvård.

Meriterande är instruktörsutbildning på olika nivåer i hjärt- och lungräddning, dokumenterad undervisningserfarenhet med simulering, praktisk färdighetsträning och katastrofmedicin på grund och avancerad nivå. Det är även önskvärt om sökande har genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

Viktning av bedömningsgrunder

Vid tillsättningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet (3), relevant yrkesskicklighet (2), och vetenskaplig skicklighet (1). Därutöver ska gälla graden av administrativ skicklighet och förmåga att leda och utveckla verksamhet och personal, förmåga att samverka med det omgivande samhället samt att informera om forsknings- och utvecklingsarbete (1).

Beskrivning av bedömningsgrunderna

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till dokumenterad erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt praktisk undervisning/handledning och examination.

Vid urval av behöriga är kunskaper om och erfarenheter av utbildningsplanering och undervisning inom Omvårdnad, framförallt akutsjukvård, handledning av praktiska moment inom sjuksköterskans kompetensområde samt klinisk yrkesskicklighet som sjuksköterska inom akut- och/eller ambulanssjukvård av särskild vikt.

Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid självständiga forskningsinsatser i omvårdnad, erhållna forskningsanslag samt nationella och internationella kontakter.

Administrativ skicklighet kan visas genom skicklighet att leda och utveckla verksamhet och personal, erfarenhet av grundutbildningsplanering m.m. samt genom förmåga till självständigt beslutsfattande, kommunikativ förmåga och samarbete.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi.

Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • CV/meritförteckning
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser
  • Examensbevis (styrkta kopior)

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

mitzie.nordh@umu.se

090 786 91 42

inga-maj.persson.ljung@umu

090 786 91 11

Diarienummer

AN 2.2.1-1569-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-11-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.