Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Universitetsadjunkt med inriktning dietist

Institutionen för Kost- & måltidsvetenskap

Ansök

senast

2022-08-08

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en universitetsadjunkt med inriktning dietist. Anställningen är tidsbegränsad på heltid (100%) med tillträde enligt överenskommelse och till och med 30 juni 2023. Sista ansökningsdag är 8 augusti 2022. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning, handledning, examination och därtill hörande administration på grund- och avancerad nivå. I arbetsuppgifterna ingår också arbete i forskningsprojekt.  Anställningen avser i huvudsak undervisning och examination inom praktiskt och professionsnära inriktade moment inom ämnesområden relaterade till dietetik, näringslära samt kost och folkhälsa. 

Huvudsakligt arbetsinnehåll är föreläsningar, praktisk undervisning i kök, seminarier, och examination samt andra administrativa uppdrag ingår. 

Även utbildning inom andra program där institutionen är involverad, fristående kurser och annan verksamhet som institutionen bedriver kan beröras. 

Tjänstgöringsort är Umeå och arbetet utförs både på campusområdet och via digitala applikationer, exempelvis i lärplattform och Microsofts system. 

Behörighet

Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. 

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna 

Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen. 

Dietistexamen är särskilt meriterande. Särskild vikt kommer att läggas vid visad pedagogisk skicklighet samt god undervisningsförmåga. Den sökande förväntas kunna undervisa på både svenska och engelska. 

Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet av undervisning inom ovan nämnda ämnesområde samt förmågan att variera undervisningsmetoder och examinationsformer i relation till förväntade studieresultat och ämnets karaktär. 

Undervisning inom dietetik samt kost och folkhälsa är meriterande. Även erfarenhet av undervisning på universitet/högskola inom ovan nämnda ämnesområden är meriterande. 

God förmåga att använda olika typer av IT-system, exempelvis Sharepoint samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift är meriterande. 

En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. 

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar här. 

Din ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 8 augusti 2022. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, referenstagning och arbetsprov.  

Mer om oss

Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 40-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här. 

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Petra Rydén

090-7869557

Diarienummer

AN 2.2.1-1020-22

Löneform

Fast månadslön

Ansök

senast

2022-08-08

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.