Universitetsadjunkt med inriktning mot specialpedagogik 100% tillsvidare

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Pedagogiska institutionen söker en universitetsadjunkt i pedagogik med inriktning mot specialpedagogik. Anställningen är tillsvidare på heltid (100%) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2020-01-31. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning i de professionsnära inslagen inom institutionens uppdrag mot specialpedagog- och speciallärarprogrammet. Även undervisning inom ramen för övriga lärarutbildningsprogram kan förekomma. Utöver undervisning ingår även tillhörande administration och examination i arbetsuppgifterna. I anställningen ingår 10 procent kompetensutvecklingstid som ska användas till att bibehålla de professionsnära kompetenserna mot det specialpedagogiska fältet.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har specialpedagog- eller speciallärarexamen.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna

Dokumenterad erfarenhet av arbete som specialpedagog eller speciallärare samt pedagogisk skicklighet inom området utgör bedömningsgrunderna.

Särskild vikt kommer att fästas vid erfarenhet av praktisk undervisning inom ungdomsskolan. Erfarenhet av undervisning inom universitet samt pedagogisk högskoleutbildning är meriterande liksom erfarenhet från program- och kursutvecklingsarbete inom aktuellt ämnesområde.

Vid tillsättning kommer universitetet främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter.

Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad, kan arbeta självständigt och har god förmåga att samarbeta.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet.  I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Snarast eller enligt överenskommelse

Simon Wolming

Oscar Rantatalo

Lena Lejon

Diarienummer

AN 2.2.1-2008-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-01-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.