Hoppa direkt till innehållet
printicon

Universitetsadjunkter i rättsvetenskap

Juridiska institutionen

Ansök

senast

2020-01-10

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Universitetsadjunkter i rättsvetenskap med inriktning straffrätt och processrätt

Juridiska institutionen söker vikarierande universitetsadjunkter i rättsvetenskap med inriktning mot straffrätt och processrätt. Anställningen avser heltid under perioden 1 februari 2020 – 31 januari 2021. Anställningen avser undervisning på polisutbildningen, både inom grundutbildning och inom vidareutbildning, juristprogrammet och andra utbildningsprogram som institutionen medverkar i samt på fristående kurser och uppdragsutbildning. Anställningen är placerad i Umeå och kräver närvaro vid institutionen under arbetstid.

Tillträdesdag: 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i anställningen är undervisning på grundnivå och därtill hörande administration. Vi tillämpar problembaserat lärande, till exempel casepedagogik, som bygger på studenternas eget aktiva deltagande. I undervisningen ingår handledning. I arbetsuppgifterna ingår även att följa utvecklingen inom ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt av betydelse för arbetet.

Behörighetskrav

Enligt Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.

Juridiska institutionen tillämpar problembaserat lärande som pedagogisk modell. Undervisningsmodellen bygger på arbete i lärarlag, och meriterande för anställningen är därför erfarenhet av att ha arbetat i lärarlag eller liknande. Eftersom undervisningen bedrivs i lärarlag, där lärare med olika kompetens och erfarenhet medverkar, ställer anställningen också höga krav på personlig lämplighet och på samarbetsförmåga och respekt för andra personers och yrkes­kategoriers kunskaper och erfarenhet. Vidare krävs god administrativ skicklighet.

Särskild vikt läggs vid pedagogisk skicklighet och samarbetsförmåga. Särskild vikt läggs också vid erfarenhet av att ha undervisat poliser eller andra yrkesverksamma i straffrätt och processrätt inom grundutbildning och vidareutbildning. Stor vikt läggs vid administrativ skicklighet. Yrkeserfarenhet inom rättsväsendet eller motsvarande är särskilt meriterande.

Ansökan

En ansökan till anställning som universitetsadjunkt ska innehålla

  • Personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • Meritförteckning/CV inklusive redogörelse för professionsnära kompetens 
  • Eventuell redogörelse för pedagogisk verksamhet
  • Vidimerade kopior av relevanta examensbevis
  • Referenser inklusive kontaktuppgifter

Se även Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet här

Om oss

Här kan du läsa mer om Juridiska institutionen:

https://www.umu.se/juridiska-institutionen

Tillträde

1 februari eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Görel Granström

090-7867418

Diarienummer

AN 2.2.1-1831-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-10

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.