Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Universitetslektor i högskolepedagogik

Universitetspedagogik och lärandestöd

Ansök

senast

2020-06-12

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Universitetslektor i högskolepedagogik

Anställningen gäller en till två tjänster.
Placering på enheten Universitetspedagogik och lärandestöd.
Tillsvidareanställning 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) är en universitetsövergripande enhet förlagd vid Umeå universitetsbibliotek (UmUB). UPL har som övergripande uppgift att främja högskolepedagogisk utveckling vid Umeå universitet genom att stödja lärare att utveckla sin lärarprofessionalitet och pedagogiska skicklighet. UPL ansvarar även för utveckling och förvaltning av digitala lärmiljöer och den pedagogiska utbildning som följer i dess spår.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är inriktade mot att stödja universitetets högskolepedagogiska utveckling. Detta sker främst genom att självständigt och tillsammans med andra bedriva utbildning av lärare och annan personal som är involverad i utbildning på grundläggande och avancerad nivå samt inom forskarutbildningen, driva och stödja pedagogiska utvecklingsprojekt samt aktivt arbeta med kunskapsutveckling och erfarenhetsspridning inom det högskolepedagogiska området.

Kvalifikationskrav

Du som söker ska ha doktorsexamen eller vara utnämnd till universitetslektor på pedagogiska meriter, samt ha högskolepedagogisk grundutbildning motsvarande SUHF:s nationella rekommendation (REK 2016:1, Dnr 0024-16). I övrigt hänvisar vi till Umeå universitets anställningsordning för lärare. 

Du ska ha gedigen lärarerfarenhet inom högskolan (även nätbaserad undervisning) inklusive kursansvar, handledning av studenters projekt- och examensarbeten samt god kännedom om universitetsorganisationen och den högre utbildningens villkor. Du ska också ha god inblick i det högskolepedagogiska forskningsfältet, lärandeteorier, dess relation till undervisning på högskola och universitet samt visa hur du tillämpar dessa kunskaper i ditt värv som lärare. Du har god språklig förmåga (muntlig och skriftlig) i svenska och/eller engelska samt god interpersonell kompetens (vilja och förmåga att samarbeta med och stödja lärare från olika discipliner).

Övriga meriter

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av högskolepedagogisk utveckling på central nivå och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap inom det egna ämnet (studierektor, pedagogiskt ansvarig, programansvarig eller motsvarande). Meriterande är även en fördjupad kunskap inom: utbildning för hållbar utveckling, examination, utvärdering och kunskapsprov, verksamhetsförlagd utbildning samt professionsnära handledning, med fördel inom medicinska professioner. Fördjupad kunskap om studerandeaktiva lärandemetoder är även meriterande. Du bör ha stor vana att arbeta med digitala resurser som stöd för studenters lärande. Strategiska utvecklingsprojekt med högskolepedagogiskt fokus samt utnämning i pedagogisk meriteringsmodell är också meriterande för denna tjänst.

Ansökan

Anvisningar för utformning av och innehåll i ansökan återfinns i anställningsordningen, se ovan. För instruktionen gällande utformning av pedagogisk meritportfölj. Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2020-06-12.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Eva Svedmark, Föreståndare UPL

+46 90 786 92 43, +46 70 666 39 32

Diarienummer

AN 2.2.1-677-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

SEKO

090-786 52 96

Ansök

senast

2020-06-12

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.