Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Universitetsveterinär

Kansliet för medicin

Ansök

senast

2022-12-15

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Beskrivning
Vid universitetet bedrivs stark forskning inom flera områden, inte minst inom biomedicin. Universitetets djurexperimentella forskning sker främst vid de medicinska och teknisk-naturvetenskapliga fakulteterna. Djurhållningen inom det biomedicinska området är lokaliserad till Umeå Centre for Comparative Biology (UCCB, läs mer här). En omfattande del av forskningen baseras på genetiskt modifierade möss. Framställning och identifiering av dessa djur sker vid Umeå Transgene Core Facility (UTCF), en del av UCCB som är speciellt anpassad för denna del av verksamheten. Andra djurarter som används inom forskningen på UCCB är råtta och gris samt zebrafisk. 

Vi söker nu en universitetsveterinär!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att vara med och öka kunskapen om djurs och människors hälsa och sjukdom. Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande veterinärt arbete med goda möjligheter att planera den egna arbetstiden. Möjlighet att vidareutbilda dig till specialist inom försöksdjursmedicin såväl som att delta vid kurser/konferenser inom ämnet försöksdjursvetenskap och i forskningsseminarier vid UmU, finns. Vill du läsa mer om Umeå universitets förmåner finner du dem genom att klicka på länken här.

I arbetsuppgifterna ingår att aktivt delta i rådgivning till forskare genom samråd, hjälp med framtagning av modellval, procedurer, anestesi och smärtlindring samt grundläggande utbildning av personal och forskare. Du kommer också att vara en resurs i frågor angående djurvälfärd. Du samarbetar med djurvårdare och övrig personal vid UCCB samt med forskare vid UmU.

Du kommer att vara UmUs representant i ett nationellt nätverk av försöksdjursveterinärer.  

Centralt i tjänsten är att fullfölja de uppgifter som åligger veterinären inom försöksdjursområdet i enlighet med svensk lagstiftning. Viktiga delar i arbetet är hälsoövervakning och smittspårning. I din roll kommer du att medverka till att djurhållningen och försöksverksamheten har hög kvalitet, speglad i god djuromsorg, hög etisk profil och god serviceanda samt att aktivt arbeta med och tillämpa 3R-principerna, läs mer här.Kvalifikationer

För anställning som universitetsveterinär krävs svensk legitimation som veterinär. Är du disputerad och har erfarenhet av försöksdjursverksamhet och reproduktionsteknik är det meriterande. Meriterande är också kunskaper i försöksdjurslagstiftning, arbete vid smådjursklinik, erfarenhet av infektionssjukdomar, diagnostik eller hälsoinventeringar.

Eftersom arbetet sker tillsammans med andra professioner inom universitetet behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Då verksamheten fungerar som ett stöd till den forskning som bedrivs, behöver du också vara kvalitetsmedveten. Hög personlig integritet är viktigt då etiska frågeställningar är en del av arbetet. Många forskningsaktiva talar inte svenska så skall vara beredd att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Den som saknar svensk legitimation vid ansökningstillfället (t.ex. har utländsk veterinärlegitimation och har erfarenhet inom försöksdjursområdet) är också välkommen att söka anställning. För sådan sökande krävs att svensk legitimation erhålls innan tillsättning kan ske.

Villkor
Anställningen är tills vidare på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.  

Ansökan

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Din ansökan ska vara inkommen senast 2022-12-15 och ska innehålla:

- Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
- CV/meritförteckning
- Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc)

Närmare upplysningar lämnas av föreståndare Leif Carlsson, tel: 090-786 64 30 eller per epost: leif.carlsson@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Enl. överrenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-12-15

Diarienummer

AN 2.2.1-1431-22

Kontaktperson

Leif Carlsson

090-7866430

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.