Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Upphandlare till Ekonomienheten

Ekonomienheten

Ansök

senast

2022-10-13

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning Heltid
 • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Beskrivning
Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden; redovisning, reskontra, upphandling och inköp samt ekonomisystem. Vi har även en ekonomipool som fungerar som ett konsultstöd till institutioner och enheter inom Umeå universitet. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad kompetens som i sin tur leder till kvalitetssäkrad redovisning för hela universitetet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en kvalificerad upphandlare som självständigt planerar och genomför upphandlingar för universitetets och dess samarbetspartners räkning. Arbetet omfattar hela processen från behovsanalys med uppdragsgivare, upprättande av förfrågningsunderlag till implementering av avtal. Bland uppdragen finns såväl ramavtal som objektsupphandlingar inom varierande områden t ex förbrukningsmateriel, IT-produkter, forskningsutrustning samt konsulttjänster.

I arbetsuppgifterna ingår att svara på upphandlings- och inköpsfrågor samt ge generell information om upphandling och upphandlingsverksamheten till övriga delar av universitetets verksamhet, samt att tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen utveckla och förvalta strukturerade och effektiva arbetsrutiner och bidra till verksamhetsutveckling inom området.  Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierat arbete i en positiv och framåtblickande miljö med många interna och externa kontakter.

Som upphandlare hos oss svarar du främst för följande uppgifter:

 • Projektledning i beställda uppdrag genom hela upphandlingsprocessen från behov- och marknadsanalys, löpande planering, upprättande av upphandlingsstrategi, genomförande av upphandlingar i samarbete med uppdragsgivare och avtalsägare.
 • Fortlöpande rådgivning gällande upphandlings- och inköpsfrågor
 • Administrativt arbete i samband med upphandlingsprojekt.
 • Samarbete med andra myndigheter i genomförande av gemensamma upphandlingar av ramavtal och/eller köpekontrakt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning alternativt, yrkeshögskoleutbildning inom juridik, ekonomi, inköp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • flera års dokumenterad erfarenhet som upphandlare inom varu- och tjänsteområden
 • en bred kunskap om och erfarenhet av lagen om offentlig upphandling och dess praktiska tillämpning
 • erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd som t ex e-Avrop

Särskilt meriterande

 • Flerårig arbetslivserfarenhet som upphandlare inom universitet/lärosäte, eller region eller likvärdigt med forskningsverksamhet
 • Flerårig upphandlingserfarenhet av IT produkter och tjänster och/eller forskningslaborativa varor och tjänster inom offentlig verksamhet

Som personer är du prestigelös, har god problemlösningsförmåga, Du är reflekterande och analytisk. Du är ansvarstagande och självgående i både dina egna uppdrag och när det gäller egen kunskapsinhämtning. Du har förmågan att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt för att och skapa förtroendefulla relationer. Du är serviceinriktad med känsla för hög kvalitet i ditt bemötande mot andra. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen utgör en tillsvidareanställning som omfattar 100 % av en heltid med tillträde efter
överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Närmare upplysningar lämnas av:
Enhetschef Christina Adolfsson, 090 – 786 51 78 


Välkommen med din ansökan senast 13 oktober!

Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-13

Diarienummer

AN 2.2.1-1428-22

Kontaktperson

Christina Adolfsson

+46907865178

Rosita Nilsson

090-7865469

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.