Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildningsledare till Lärarhögskolan

Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Ansök

senast

2021-08-31

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation med uppdrag att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet.

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 25 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning. Vi söker en utbildningsledare till Lärarhögskolans kansli. Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

Utbildningsledaren handlägger övergripande utbildningsfrågor inom Lärarhögskolan och är föredragande i Lärarhögskolans styrelse, vid föreståndarens beslutsmöten och i olika beredande organ. I arbetsuppgifterna ingår utredningar, uppföljningar, utvärderingar, kvalitetsfrågor samt arbete med utbildningsplanering, årsredovisning och remisser. Anställningen innehåller även administrativa uppgifter.

Arbetet sker i nära samarbete med Lärarhögskolans ledning och andra befattningshavare på kansliet samt i dialog med medverkande institutioner i Umeå universitets lärarprogram. Du kommer även att vara en kvalificerad resurs till två av Lärarhögskolans programråd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kännedom om högskolesektorns organisation, villkor och regelverk samt erfarenhet av planering och uppföljning. Du har forskarexamen, samt erfarenhet av kvalificerad handläggning så som utredningar och uppföljningar vid universitet/högskola.

Arbetsuppgifterna ställer även krav på flexibilitet, självständighet, samarbetsförmåga, servicekänsla och god förmåga till skriftlig och muntlig framställning på svenska och engelska. Du är noggrann, strukturerad, självgående och har förmåga till helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av ledande roller eller utvecklingsuppdrag i utbildningsorganisationer är meriterande, liksom erfarenhet av och kännedom om lärarutbildningar.

Villkor

Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde den 1 oktober 2021 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2021. Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Tillträde den 1 oktober 2021 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Boa Drammeh, kanslichef

072-143 25 62 boa.drammeh@umu.se

Lars-Erik Lauritz, föreståndare

070-268 87 67 lars-erik.lauritz@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1075-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-08-31

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.