"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utredare till Planeringsenheten

Universitetsförvaltningen

Ansök

senast

2023-09-29

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Planeringsenheten tillhandahåller ett kvalificerat utrednings- och handläggarstöd till inom områdena: utbildning, forskning, forskarutbildning, kvalitet, ekonomi, organisation, regelverk och ledningskoordination. Verksamheten styrs i hög grad av prioriteringar och direkta uppdrag från universitetsledningen.

Vi erbjuder en omväxlande och rolig roll som utredare. På enheten finns många duktiga och trevliga medarbetare och vi hoppas att du vill bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I din roll som utredare vid Planeringsenheten arbetar du bland annat med beslutsunderlag, styrdokument, analyser och utredningar. Arbetsuppgifterna är mångfasetterade och varierande, vissa ärenden har korta deadlines andra är av mer omfattande karaktär. Du arbetar med frågeställningar som rör i huvudsak rör verksamhets- och ekonomistyrning och ofta i nära samarbete både inom och utom universitetet. I arbetet kan också andra frågor som är aktuella på enheten och inom universitetet ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen och erfarenhet av att självständigt arbeta med utredningar och uppdrag. Vidare har du;

  • erfarenhet av att bereda ärenden och skriva beslutsunderlag
  • erfarenhet av kvalificerat analysarbete och statistiska analyser
  • arbete med analys och utredningar inom ekonomiområdet 
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Arbetet ställer stora krav på initiativtagande, omdöme och flexibilitet. Du är självgående, strukturerad, har god samarbetsförmåga och vill alltid leverera med kvalitet.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska och har relevant arbetslivserfarenhet från offentlig sektor. Det är även meriterande om din examen har inriktning mot samhällsvetenskap gärna med inriktning inom förvaltningsfrågor eller ekonomi.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning, men provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Löneform

Månadslön.

Ansökningsdatum

2023-09-29

Diarienummer

AN 2.2.1-1443-23

Kontaktperson

Maria Hanell, enhetschef Planeringsenheten

090-7868099,e-post:maria.hanell@umu.se

Mikaela Hammarstedt, HR-specialist

090-7867893,epost:mikaela.hammarstedt@umu.se

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.