Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vikariat för forskningsingenjör för kryo-elektronmikroskopi

Institutionen för molekylärbiologi

Ansök

senast

2018-03-23

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Umeå universitet söker nu en forskningsingenjör att rekryteras för en teknisk servicefunktion med ansvar för projektstöd och utförande av strukturbiologianalyser med avancerade kryo-transmissions elektronmikroskop (TEM). Anställningen är vikariat på 50% under 12 månder med start i mars 2018 eller enligt överenskommelse. Tjänsten finansieras med medel från SciLifeLab.

Umeå Core Facility for Electron Microscopy (UCEM; http://www.kbc.umu.se/english/ucem), en av de fakultetsövergripande forskningsinfrastrukturerna vid Umeå universitet. Kryo-elektronmikroskopi (Cryo-EM) är en ny facilitet och en node i den nationella Cryo-EM etableringen som ingår i SciLifeLabs platform för cellulär och molekylär avbildning (https://www.scilifelab.se/facilities/cryo-em/). Noden i Umeå finansieras med utrustnings- och driftsanslag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Kempestiftelserna, Umeå universitet och SciLifeLab. Cryo-EM satsningen i Umeå stödjs av Umeå Centre for Microbial Research (UCMR), Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS) och Kemisk Biologiskt Centrum (KBC). 

Arbetsuppgifter

Befattningen innebär att du kommer att assistera forskare i planeringen och genomförandet av kryo-EM experiment och bildanalyser, huvudsakligen inom medicinska och biologiska forskningsområden. Arbetsuppgifterna innefattar utveckling av metoder, självständig planering och genomförande av provpreparation och bildanalyser. Du kommer att fungera som kontaktperson mellan faciliteten och forskargrupper från Umeå samt nationella och internationella användare och sammarbetspartner. Du kommer att vara delaktig i den tekniska utvecklingen samt användarutbildning och service inom faciliteten.

Kompetenskrav

Du har högskoleexamen inom naturvetenskap eller teknik, civilingenjör eller liknande. Du har teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet av elektronmikroskopiskt arbete, speciellt negative kontrastering och kryo preparation för TEM av proteiner och mikroorganismer. Du är välorganiserad och har god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och i skrift. Vidare krävs god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta serviceinriktat. Du har ett gediget intresse för teknik och metodutveckling samt förmåga att hitta nya lösningar på tekniska problem. Arbetsuppgifterna kräver mycket god datorvana.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi söker en person som arbetar effektivt och bemöter studenter och forskare pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och presentation av resultat. Praktisk erfarenhet av Cryo-EM och 3D rekonstruktions och bildbehandlings dataprogram är meriterande. Önskvärt är också ett intresse och dokumenterad kunskaper i cell-, mikro-, molekylärbiologi och biokemi.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet och vara inkommen senast 2018-03-23. Ansökan skall innehålla: 

  • Ett personligt brev med motivering
  • CV
  • Examensbevis och övriga intyg eller andra handlingar som styrker din lämplighet för befattningen, tex kursintyg eller dokumenterat arbete i cryo-EM projekt.
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Närmare upplysningar lämnas av Linda Sandblad, UCEM Samordnare, +46 (0)90 7867107, linda.sandblad@umu.se

Tillträde

2018-04-01

Kontaktperson

Linda Sandblad, UCEM samordnare

+46907867107, linda.sandblad@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-427-18

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2018-03-23