Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vikarierande HR-specialist till Kansliet för medicin

Kansliet för medicin

Ansök

senast

2020-10-28

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Vill du arbeta både strategiskt, operativt och brett med personalfrågor? Kansliet för medicin söker en medarbetare till HR-gruppen. Anställningen är ett vikariat på heltid under ca 8 månader med tillträde snarast. Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober!

Arbetsuppgifter
Som HR-specialist hos oss är du ett professionellt och konsultativt chefsstöd. I din roll erbjuds du ett omväxlande uppdrag där du kommer att stödja chefer och HR-administratörer i personal- och arbetsrättsliga frågor. Arbetet är brett och styrs av det behov som finns i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår att bistå fakultetens prefekter i bl.a. rekrytering, partssamverkan, lönebildning, arbetsmiljöfrågor, utveckling av HR-processer samt att handlägga personaladministrativa och arbetsrättsliga ärenden. I arbetsuppgifterna ingår även att vara stöd till fakultetens ledningsgrupp i personalfrågor samt administrativa arbetsuppgifter som exempelvis protokollsskrivning, handläggning av beslut och sammanställning av remisser som en naturlig del i arbetet.

Du kommer i denna roll att arbeta i kansliets HR-team som består av sex personer. Vi samarbetar med fakultetsledning, prefekter och HR-administratörer i det dagliga arbetet med HR-frågor. Andra kollegor som du samarbetar med är universitetets centrala HR-funktion och med andra fakultetskansliers HR-funktion.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lägst kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller för anställningen annan relevant utbildning. Du som söker har några års erfarenhet att arbeta operativt och administrativt med personalfrågor och där vi speciellt värdesätter erfarenhet av något eller några av dessa områden; rekrytering, arbetsrätt, lönebildning och arbetsmiljö.

Arbetet innebär att du hanterar många pågående ärenden samtidigt och det krävs att du är noggrann och kan strukturera och prioritera ditt arbete. För arbetet krävs att du arbetar självständigt och tar eget ansvar samtidigt som du måste ha god förmåga att samarbeta tätt med dina närmaste HR-kollegor. Som person är du positiv och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i den konsultativa rollen och etablerar snabbt framgångsrika relationer med verksamhetsföreträdare, fackliga representanter och övriga samverkanspartners på ett förtroendeingivande sätt. Då arbetsuppgifterna är varierande behöver du vara flexibel, serviceinriktad och kunna hantera arbetsuppgifter på olika nivåer. Givetvis har du hög integritet.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och kan uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Goda kunskaper inom Officepaketet och vana av att använda olika IT-system är en självklarhet för detta arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom statlig verksamhet, gärna högskolesektorn, är meriterande. Meriterande är också kunskap om universitetets rekryteringsprocesser för lärare, organisation och de regelverk som styr verksamheten. Erfarenhet av Umeå universitets personaladministrativa system samt system för e-rekrytering är också meriterande.

Mer om oss
Du kommer att arbeta vid Kansliet för medicin. Vi är ett knappt fyrtiotal medarbetare vars roll är att vara stöd till verksamheten inom många olika arbetsområden så som personal, ekonomi, kommunikation, utbildning, forskning och studieadministration.

Umeå universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och eftersom merparten anställda vid kansliet är kvinnor ser vi gärna manliga sökande. Om du tycker att arbetet verkar intressant - skicka in ett personligt brev, meritsammanställning samt betyg och intyg som är relevanta för anställningen.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund,
ann-christin.edlund@umu.se

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på heltid under åtta månader med tillträde snarast.

Du ansöker via universitetets e-rekryteringssystem. Vi vill ha din ansökan senast 28 oktober 2020.

Välkommen med din ansökan!

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1307-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-10-28

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.